OSTİM OSB ev sahipliğinde ve KOSGEB iş birliği ile düzenlenen organizasyonda, Samsun’da faaliyet gösteren SAMPA Otomotiv ile OSTİM KOBİ’leri tedarik için bir araya geldi
Tarih: 26 Mayıs 2022

KOSGEB ile OSTİM OSB İş ve İnşaat Makinaları Kümelenmesi iş birliğinde “İşim Kümelenmesi & SAMPA İkili İş Birliği Programı” düzenlendi. Program, Samsun’da otomotiv ve iş makinaları alanında faaliyet gösteren SAMPA Otomotiv ile KOSGEB veri tabanına kayıtlı OSTİM’de faaliyet gösteren üretici firmaları tedarikçi olarak bir araya getirdi.

OSTİM OSB Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa, KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt, OSTİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, İş ve İnşaat Makinaları Kümelenmesi Yönetim Kurulu Başkanı Ayşe Saraçoğlu, KOSGEB Başkan Yardımcısı Recep Kılınç, SAMPA Otomotiv Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Üstündağ’ın yanı sıra KOBİ’ler katıldı.

Yerli ve Milli Üretme Katkı

KOSGEB Başkanı Kurt, OSTİM’in faaliyetlerinin gurur verici olduğuna değinerek OSTİM’in benzer yapılar içerisinde yurt içinde ve yurt dışında örnek bir model olduğunu dile getirdi.

Bir yıl önce Tedarikçi Geliştirme Programını başlattıklarını ifade eden Kurt, “Bu tür çalışmalarla KOBİ’lerimiz ile büyük işletmeleri bir araya getiriyoruz. Üretim yapan büyük işletmelerin ihtiyacı olan yurt dışından tedarik ettikleri ara parçaları ülkemizdeki KOBİ’ler aracılığıyla üretimini yaptırarak yerli ve milli üretime katkı sağlamak istiyoruz.” dedi.

KOSGEB’in OSTİM’e Katkıları

OSTİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı Aydın da KOSGEB’in OSTİM’deki çalışmalarından bahsederek KOSGEB’in OSTİM’de bulunan işletmelere çok büyük katkılar sağladığını, ilk zamanlar yeri geldiğinde KOSGEB uzmanlarının KOBİ’lerin yurt dışından gelen mektuplarını tercüme ettiklerini, eğitimler verdiklerini, işletmelere rehberlik yaptıklarını söyledi.

İkili İş Görüşmeleri

Programın açılış konuşmalarının ardından SAMPA Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Üstündağ bir sunum yaptı. SAMPA Otomotiv tedarikçi birim temsilcileri ile OSTİM KOBİ’leri arasında ikili iş görüşmeleri gerçekleştirildi.

Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2022