KOSGEB’in iştirakleri arasında bulunan KOBİ A.Ş.'nin ortağı olduğu ve hassas döküm alanında Türkiye’nin öncü firmaları arasında yer alan Makim Makine, halka arz ediliyor.
Tarih: 09 Haziran 2022

KOSGEB iştiraki olan KOBİ Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. 2007 yılında yüzde 38 pay oranı ile Makim Makine ‘ye ortak olmuştu.  KOBİ A.Ş.’nin 18 milyon TL nominal değerli payı, pay başına 8.80 TL’den halka arz ediliyor.

Makim Makine, hassas dökümün yanında, geçiş kontrol sistemleri ve gıda sektörü ekipmanları olmak üzere 3 ana grupta üretim faaliyetlerini yürütüyor.

Makim Makine

Temelleri 1982 yılında atılan Makim Makine, başlangıçta elektromekanik imalatlar yapmaya başladı. 2007 yılında KOBİ Girişim A.Ş. ile ortak olarak sermaye yapısını güçlendirdi. Bugüne kadar; Wembley Stadyumu’ndan İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin metro istasyonlarına kadar birçok önemli projenin geçiş kontrol sistemlerine ürün sağladı. Bunun yanı sıra, hassas döküm konusunda da Türk Savunma Sanayi’nin önde gelen kuruluşlarından Aselsan ve MKE’nin tedarikçileri arasında yer alıyor.

Pay Başına 8,80 TL’den Halka Arz Edilecek

KOBİ A.Ş 2007 yılında işletmeye yüzde 38 pay oranı ile ortak oldu. Yönetim Kurulu tarafından 1 TL nominal bedelli 18 milyon adet B grubu payın halka arz yöntemiyle satışına karar verildi. Bu çerçevede; 9-10 Haziran tarihlerinde, KOBİ Girişim A.Ş’nin elinde bulunan 18 milyon TL nominal değerli yüzde 32,14’lük Makim Makina payları, pay başına 8,80 TL’den halka arz edilecek. Halka arz sonrası KOBİ Girişim A.Ş’nin işletmede yüzde 5,86’lik bir pay tutmaya devam edecek.

 

Güncelleme Tarihi: 09 Haziran 2022