KOSGEB ile Hacı Bayram Veli Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı.
Tarih: 16 Haziran 2022

Öğretim elemanlarının görevlendirilmesini içeren protokol, KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt ile Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Tekin tarafından imza altına alındı. Protokole göre; KOSGEB tarafından desteklenen faaliyetlere ilişkin bazı süreçlerde öğretim elemanları geçici süreyle görevlendirilebilecek.

Üniversitelerin Desteğine İhtiyaç Var

KOSGEB Başkanı Kurt, iki kurumun yapabileceği çok önemli ortak işler olduğunu ifade ederek KOBİ’lerin rekabetçi alanların tamamında iş yaptığını söyledi. Türkiye’de hem KOBİ’lerin hem de KOSGEB’in kurumsal kapasitesinin geliştirilmesinin önemine değinen Kurt, bunun için üniversitelerin desteğine ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Akademik Destek Taahhüdü

Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Tekin, üniversite olarak kuruluşundan itibaren kamu kurumları, özel sektör ve sivil toplum örgütlerinden gelen akademik destek taleplerini karşıladıklarını anlatarak bütün öğretim üyeleri ve bütün akademik birikimleri ile hizmet etmeyi, destek olmayı, katkı vermeyi taahhüt ettiklerini söyledi. Bu kapsamda önemli kuruluşlardan bir tanesinin de KOSGEB olduğunu ifade eden Tekin, KOSGEB ile birlikte üretilecek işlerin, beklenilen amaçlara uygun olarak gerçekleşeceğine inandığını söyledi.

Deneyimden Faydalanılacak

Protokol ile KOSGEB tarafından desteklenen araştırma, geliştirme, tasarım, yenilik, girişimcilik, iş geliştirme, üretim ve yatırım faaliyetlerine ilişkin bazı süreçlerde görev yapmak ve mesleki bilgi ve deneyiminden faydalanmak üzere geçici süreyle öğretim elemanlarına görev verilebilecek.

 

Haberin videosuna buradan ulaşabilirsiniz.

Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2022

Galeri