Kare-Pen Plastik ( Kare Yalıtım )

Sinop’ta faaliyet gösteren Kare-Pen Plastik; PVC pencere ve kapı, parke, cam balkon, parke altı ses ve izolasyon malzemeleri, ambalaj profilleri ve köşe koruyucuları üretimi yapıyor

Sinop’ta kurulduğu 2012 yılından bu yana PVC pencere ve kapı, parke, cam balkon üreterek sektörde faaliyet gösteren Kare-Pen, Sinop Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyete geçirdiği şirketiyle bölgesinde imalat sektöründe tek ve lider firma olma yolunda KOSGEB ile ilerliyor. 10 bin metrekare kurulu alandaki üretim tesisinde; parke altı ses ve izolasyon malzemeleri, ambalaj profilleri, köşe koruyucuları ürünlerinin imalatınıda yaparak Karadeniz Bölgesi’ndeki bu alanda ilk imalatçı firma oldu.

Kare-Pen Plastik kurucusu Aydın Turan, “Kalite prensip anlayışımızı; çalışanlarımız, müşterilerimiz, tedarikçilerimiz, çevre, içinde yaşadığımız toplum ve teknoloji ortamında başarılı olmak için bitmek bilmeyen bir yolculuk olarak görmekteyiz. Bu amaç ile yerli istihdam ve üretime katkıda bulunmaktan gurur duymaktayız” dedi.

KOSGEB Destekleri

KOSGEB’in 6 ayrı destek programından faydalanan Kare-Pen Plastik, programları başarı ile tamamladı. Ar-Ge ve İnovasyon Destek Programı kapsamındaki, Metalize Polietilen Delikli Şilte Üretim Sürecinde Kullanılan Şekillendirme (Delme) Makinesi İmalatı konulu projesi ile polietilen şilte ürünü olarak kullanılan malzemenin ısı ve nem yalıtımı etkinliğinin arttırılması amacıyla proje konusu tasarlanan makine ile istenilen teknik özellik ve orantılarda delik delme işlemi kusursuz olarak yapıldı. Başarılı bir Ar-Ge ürünü ortaya çıkarıldı. İşletme yetkilisi Aydın Turan, bu destek sayesinde KOSGEB ile önemli ilerleme kaydettiklerini belirtti.

20 Milyonluk Yeni Yatırım

Kare-Pen Plastik, ürün çeşitliliği ve kalitesini artırmak isteyerek Sinop Organize Sanayi Bölgesi’nde ikinci fabrika yatırımına başladı. Devam etmekte olan yeni yatırımlarıyla birlikte Orta Doğu, Avrupa ve Türk Cumhuriyetlerinde pazarını büyütmek isterken, Ar-Ge çalışmalarında süreklilik oluşturmayı kendisine ilke ediniyor.

Yurt İçi ve Yurt Dışı Pazardaki Yeri

Sektöründe yurt içi ihtiyaçları karşılamada önemli rol oynayan firma, aynı zamanda Moğolistan, Bulgaristan, Gürcistan, Lübnan, Makedonya, Irak, Libya, KKTC gibi ülkelere ihracat yapıyor.

Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2022

Galeri