KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt, İstanbul’da düzenlenen “İçimizdeki Güç Dayanışması Buluşmaları”na katıldı.
Tarih: 23 Haziran 2022

AK Parti İstanbul Milletvekili E. Sare Aydın ve kadın girişimcilerle Beyoğlu Bilim Merkezi'nde bir araya gelen KOSGEB Başkanı Kurt, destek programları hakkında bilgi verdi.

Girişimcilik, Yenilikçilik, Geliştirme

Kurt, yaptığı konuşmada Türkiye’de 200 binin üzerinde Ar-Ge personeli olduğunu bunların yaklaşık üçte birini kadınların oluşturduğunu belirterek KOSGEB’in girişimcilik, yenilikçilik ve geliştirme ana başlıklarında faaliyetler yürüttüğünü söyledi.

Online Eğitim

KOSGEB’in girişimcilik eğitimlerini 2019 yılında online ortama taşıdığını kaydeden Kurt, Geleneksel Girişimci eğitimi alanların yüzde 40.5’inin İleri Girişimci Eğitimi alanların da yüzde 36.6’sını kadınların oluşturduğunu ifade etti.

Kadınlar ve Girişimcilik

Bugüne kadar İleri Girişimci Desteği ile 18 bin işletmeye 1,5 milyar TL destek sağladıklarını bu destek içerisinde kadınların oranının yüzde 25 olduğunu bildiren Kurt, Geleneksel Girişimci Desteğinde ise 42 bin işletmeye 335 milyon TL destek verdiklerini ve bu desteğin içerisinde kadınların oranının da yüzde 42 olduğunu kaydetti.

Kredi Faiz Desteği

Kurt, geleneksel ve ileri girişimci destek programları hakkında değerlendirmelerde bulunarak kredi faiz desteği ile kadınlara pozitif ayrımcılık uyguladıklarına değindi. Kredi faiz desteğinin 50 bin lira olduğunu ifade eden Kurt, girişimcinin kadın olması durumunda bu rakamın 70 bin liraya çıktığını belirtti.

Ar-Ge, Ür-Ge ve İnovasyon Desteği

Kurt, Ar-Ge, Ür-Ge ve İnovasyon Destek Programı ile 788 girişimciye 53 milyon TL destek verdiklerini bu programda destek limitlerini de yakın zamanda yükselteceklerini bildirdi. 300 bin lira üst limitli Yurt Dışı Pazar Destek Programı’nın da yürürlükte olduğunu anlatan Kurt, bin 164 işletmeye 86 milyon lira destek ödemesi yaptıklarını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2022