KOSGEB ile Boston'da kurulmuş küresel, erken aşama hızlandırma programı yürütücüsü olan MassChallenge kuruluşu arasında mutabakat zaptı imzalandı.
Tarih: 09 Eylül 2022

İmzalanan zapt ile işletmeler bir organizasyon kapsamında ya da bireysel olarak hızlandırıcı destek programlarına katılabilecek. KOSGEB de bu programlarına destek olacak.

Uluslararası hızlandırıcı programları, işletmelerin uluslararası pazarlara girişini kolaylaştırmak amacıyla teknik, yönetimsel, hukuki ve hedef ülkede satış imkânları sağlayacak profesyonel ağlara erişim imkanı sunuyor. KOSGEB de yenilikçi işletmelerin hızlandırıcı programlarına katılması amacıyla yeni geliştirdiği Yurt Dışı Hızlandırıcı Destek Programı’nı yürürlüğe alacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez başkanlığında Boston Ticaret Ataşesi Muhammed Emin Torunoğlu’nun da katılımıyla MassChallenge ile Boston’da bir toplantı düzenlendi. Toplantıya, KOSGEB Teknoloji, Yenilik ve Yerlileştirme Dairesi Başkanı Mehmet Görkem Gürbüz ile KOBİ Uzmanı Kamil Akpınar katılırken MassChallenge CEO’su Caitlin Brumme, Direktör Barbara Frank ve Sunanda Narayan da toplantıda yer aldı.

Mutabakat Zaptı İmzalandı

Bakan Yardımcısı Dönmez’in açılışını yaptığı toplantıda MassChallenge CEO’su Brumme yürüttüklerini faaliyetler hakkında bilgi verdi. KOSGEB’in Türkiye’deki start-up ekosistemine etkileri ile ilgili bir sunum yapıldı. Görüşmenin ardından KOSGEB ile MassChallenge arasında Türkiye’den ABD’ye hızlandırıcı programı düzenlenmesi konusunda mutabakat zaptı imzalandı.

KOSGEB’in yurt dışındaki etkin hızlandırıcı programları yürütmesi bağlamında Prepare 4 VC – Accelerator and Investment Company kuruluşu ile de görüşmeler yapıldı. Buradaki görüşmelerde Türkiye’deki ekonomik gelişmeler, teknolojik yatırımlar, start-up ekosistemi ve başarı örnekleri, KOSGEB’in ne tür faaliyetler yürüttüğü ve yeni destek programları anlatıldı. Prepare 4 VC CEO’su Jason Kraus da iş birlikleri geliştirme ve hızlandırıcı programları düzenleme konusunda ortak çalışma yürütebileceklerini belirtti.

Ziyaret kapsamında hızlandırıcı programlarının yanı sıra yatırım portföy şirketleri, avukatlık ofisleri ve bağımsız denetim firmaları dahil olmak üzere bu alanda faaliyet gösteren farklı taraflar ile görüşmeler yapıldı.

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2022

Galeri