KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt, Gelişen Sekiz Ülke Teşkilatı (D-8) Genel Sekreteri Büyükelçi Isiaka Abdulkadir İmam’ı kabul etti
Tarih: 26 Eylül 2022

Görüşmede Genel Sekreter İmam, KOSGEB’i ve Türk KOBİ’lerini 26-27 Ekim 2022 tarihlerinde Nijerya’nın Başkenti Abuja’da gerçekleştirilecek “D-8 Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler ve Sağlık Pazarı Forumu” ve forum kapsamında gerçekleştirilecek eşleştirme etkinliğine davet etti.

KOSGEB Başkanı Kurt, KOSGEB olarak gerek D-8 toplantısı gerekse de Nijerya için bu toplantıya en yüksek düzeyde katılım ve katkıyı sağlamaya hazır olduklarını ifade etti.

Görüşmede, özellikle örgütlerin organizasyonlarına reel sektörün katılımının önemi vurgulanırken D-8 Tercihli Ticaret Antlaşması’nın KOBİ’lere olası etkileri masaya yatırıldı.

Antlaşma kapsamında özellikle sağlık, turizm, ulaşım, bilgi teknolojileri, gıda, enerji sektörlerinde faaliyet gösteren işletmelerin öncelikli olacağına değinilirken bu alanda faaliyet gösteren KOBİ’lerin eşleştirme etkinliğine katılımının faydalı olacağı ifade edildi.

Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2022

Galeri