KOSGEB ile OSBÜK, OSB’lerde enerji verimliliğinin arttırılması için iş birliğine gidiyor. Enerji yeterliliği birimine sahip 105 OSB’de çalışma başlatılacak.
Tarih: 11 Ekim 2022

KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükcü ile OSBÜK Genel Sekreteri Fatih Soysal’ı kabul etti. Görüşmede OSB’lerde enerji verimliliğinin arttırılmasına yönelik yapılabilecek iş birlikleri ele alındı.

OSB’lerde de Verimli Enerji

KOSGEB Başkanı Kurt, devreye aldıkları KOBİ Enerji Verimliliği Destek Programı ile KOBİ’lere destek sağladıklarını ifade ederek enerji verimliliğinin OSB’lerde de en üst seviyeye çıkarılabilmesi için OSBÜK ile ortak çalışma yürütmek istediklerini ifade etti.

Üretim Etkinliklerinin Arttırılması

Enerji verimliliği alanında farkındalığın önemine işaret eden Kurt, bu konudaki toplantılarının yaygın hale getirilmesi ve bölgesel düzeye indirgenmesi ile sanayicilerin üretim etkinliklerinin arttırılması gerektiğini kaydetti.

Yeni Çalışmalar

OSBÜK Yönetim Kurulu Başkanı Kütükcü, mobil enerji ölçüm araçları ile enerji verimliliğini ölçümünün yapıldığını, bu sayede işletmelerin enerji verimliliği karnesinin çıkarıldığını söyleyerek KOSGEB ile yapılacak iş birliği sayesinde OSB’lerdeki enerjinin daha verimli kullanılabileceğini aktardı.

105 OSB’de Çalışma

Planlanan iş birliği ile enerji yeterliliği birimine sahip 105 OSB'de enerji verimliliğini artırmak için çalışma başlatılması, yeni enerji verimliliği danışmanlarının yetiştirilmesi ve yalın üretim ve dijitalleşme konusunda yol haritasının oluşturulması hedefleniyor.

Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2022

Galeri