KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt, Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde düzenlenen Girişimcilik ve Kariyer Zirvesi’ne katıldı. Burada üniversiteli gençlerle buluşan KOSGEB Başkanı Kurt, “Birinci hedefiniz girişimcilik olsun” dedi
Tarih: 11 Kasım 2022

Girişimcilik ve Kariyer Söyleşisi

Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde Girişimcilik ve Kariyer Zirvesi düzenlendi. KOSGEB Başkanı Kurt, zirve kapsamında gerçekleştirilen Girişimcilik ve Kariyer Söyleşisi’nin konuğu oldu. KOSGEB Başkanı Kurt, burada yaptığı konuşmada “Devletimizin gerçekten çok güçlü destekleri var. Siz yeter ki bu konuda kendinizi gerçekleştirmek için güçlü bir şekilde karar verin, bu konularda emek verin. Türkiye’nin geleceğini, bütün dünyanın geleceğini aslında girişimci ruhlar, girişimci insanlar belirliyor.” dedi.

Gençlerin İlgisinden Mutluyuz

Kurt, gençlere bir tavsiyede bulunarak “Bizim de sizlerden, gençlerden isteğimiz gerçekten bu çatı altında eğitim gördüğü süre içerisinde birinci hedefiniz girişimcilik olsun.” diye konuştu. KOSGEB’in geçmişten bu yana girişimcilik alanında birçok adım attığını vurgulayan Kurt, “Artık bunun gerçekten güçlü bir şekilde meyvelerinin toplandığını görüyoruz. Gençlerin bu sahaya ilgisi, üniversitelerimizin bu sahaya ilgisi bizi gerçekten çok çok mutlu ediyor” dedi.

Gençlerin Yanındayız

Kurt, KOSGEB’in 81 ilde il müdürlükleri ve merkezleri aracılığıyla girişimcilerin ve gençlerin yanında olduğunu anımsatarak KOSGEB’in online girişimcilik eğitimleri düzenlediğini vurguladı. Geleneksel girişimci ve ileri girişimci programları hakkında bilgi veren Kurt, “KOSGEB, size güveniyor ve geçen yıl içerisinde yaklaşık 3 bin kişi Türkiye genelinde bu girişimcilik desteklerinden faydalandı ve bu sayede sıfırdan bütün makine ekipmanını kurmuş oldu.” diye konuştu.

Girişimcilik Ruhu

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, dünyada her alanda rekabetin yoğunluğuna dikkat çekerek “Bu dünyada bir adım önde olabilmek için girişimcilik ruhunu önemsiyoruz” diye konuştu.

İş İnsanlarıyla Öğrenci Buluşmaları

Yenilikçi, girişimci, evrensel bilgi ve değer üreten bir kurum olduklarını anlatan Prof. Karakaş, “Her yıl girişimcilik adına Afyonkarahisar’ın değerli iş adamlarını öğrencilerimiz ile buluşturmaktadır. Girişimcilik fikrini profesyonel yöneticiler ve uzmanların katıldığı bu tür etkinliklerle tüm öğrencilerimize aşılamakta, kendilerini keşfetmeleri ve gelecek adına hedefler koymalarında destek olmaktadır.” dedi.

Destekler Devam Edecek

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek de belediye olarak Afyon Kocatepe Üniversitesi ile birçok konuda iş birliği yaptıklarını ve bu desteklerine devam edeceklerini söyledi. Mehmet Zeybek “Öğrencilerimizin yanındayız. Talepleri doğrultusunda haklı taleplerini yerine getirmeye gayret sarf edeceğiz.” dedi.

Stantlarda İnceleme

KOSGEB Başkanı Kurt, üniversite kampüsünde bulunan Bites Savunma havacılık ve Uzay Teknolojileri, Savrukoğlu Tarım Makinaları,Daymar Stone Madencilik, 3D Zeka Yetenek Ar-Ge Yazılım Sanayi ve Kozanlar Grup’un stantlarını ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı. Kurt, alanda bulunan ve son TEKNOFEST’ten ödülle dönen öğrencilerden de projelerini dinledi.

Ticaret ve Sanayi Odası’nı Ziyaret

Kurt daha sonra Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser ile Meclis Başkanı Mustafa Ali Çelikten ile bir süre görüştü.

Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2022