Tungasoft Yazılım

Tungasoft Yazılım, dijital mobil oyun sektöründe sosyal, eğitici temalı, aynı zamanda eğlendirici, yıllarca oynanabilecek ve hatırlanabilecek marka değerine sahip oyunlar üretiyor

2019 yılında faaliyetlerine başlayan, 2021 yılında Bilecik’te ilk yatırım alan firma olarak kayıtlara geçen Tungasoft Yazılım, kitlesel fonlamada başarılı bir kampanya yaparak ülkemizin 5. kitle fonlaması ile fonlanan girişimi olmaya hak kazandı.

İlk Destek KOSGEB’den

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Osman Alagöz tarafından 2019 yılında Ar-Ge ve İnovasyon Destek Programı ve Endüstriyel Tasarım Destek Programı kapsamında destek alarak dijital oyun ekosisteminde marka değeri olacak oyunlar geliştirmek üzere Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Teknopark yerleşkesinde kurulan Tungasoft; düşünmeyi tetikleyen, anlayarak öğrenmeyi sağlayan daha ileri öğrenmeler için de temel oluşturan becerileri hedefleyen, öğrenme araçlarının yer aldığı eğitici ve sosyal oyunlar üretiyor.

2019 yılında “İşler Bellek Geliştirme Uygulaması ve Mobil Oyun Versiyonu” adlı projesiyle çocuklarda işler belleğin gelişmesine olanak sağlayan dikkat, hafıza ve matematik işlem becerilerinin ölçülerek çok oyunculu olarak oynanabilen bir online yarışma platformu ve belleği test etmeye yarayan alternatif bir web uygulaması yapılmasını planlayan Tungasoft Yazılım, proje sonunda web uygulamasını tamamlayarak personel sayısını arttırıp yeni oyunlar ve farklı kategorilerde çalışmalar yapmaya başladı.

Eğitici ve Çevreci Mobil Oyun Platformu

Şirketin ilk projesi 2019 yılı sonlarında özgün olarak geliştirilmiş, ilköğretim öğrencilerine hitap eden, çocukların temel sayısal becerilerini, matematiksel düşünme becerilerini, geometrik düşünme becerilerini ve işlemsel akıcılıklarını geliştirmek için tasarlanmış eğitici aynı zamanda çevreci, online oynanabilme özelliği olan bir mobil oyun platformu olan Bilge Tunga oldu. Osman Alagöz'ün, kızının anaokulunda "Veli Etkinliği" gününde aklına geldiği fikirden hareket ederek hazırladığı ve "Bilge Tunga" adını verdiği internet tabanlı oyun, Türkçe ve İngiliz dil seçeneğiyle dünyaya açıldı. Bunun yanında çocuklarda diskalkuliyi belirleyebilecek bir ölçme aracı olan Tsitapp uygulamasının işleticisi olan Tungasoft Yazılım, bu oyun ile çocukların işlevsel bellek gelişimleri yanında çevre bilincinin de gelişimi hedefledi.

Bilge Tunga Oyunu

5 farklı harita bölgesinde geçen, orman, çöl, göl kıyısı, şehir ve buzullar ile bu haritalarda yaşayan; maymun, tavşan, tilki, sincap, kaplumbağa, köstebek, kedi, köpek, penguen, kutup ayısı ve Tunga karakterlerinden oluşan oyun öncelikli olarak 6-13 yaş çocuklar için tasarlandı. Türkçe, İngilizce, Almanca, İspanyolca ve Fransızca dillerinde versiyonlara sahip Bilge Tunga Oyunu Unity Platformu, iOS ve Android platformlarında çalışabiliyor.

Çocukların “İşler Bellek” gelişimine yardımcı olan, doğal yaşam, hayvanlar ve onların yaşam alanlarını ve beslenme düzenlerini anime olarak aktaran Bilge Tunga oyunu; çocuklara çevre bilinci, su ve yiyeceklerin israf edilmeden kullanımı, geri dönüşümün önemi ve doğal yaşamın korunması gerektiği ile ilgili konular ile ilgili oyun içinde mesajlar ve animasyonlara yer veriyor.

Kitlesel Fonlama ile Projeler Gelişiyor

Kitlesel fonlama kanalıyla Bilecik'te halka arz olunan ilk şirket olma unvanı kazanan, bu oyun üzerinden kitlesel fonlama yöntemi ile paylarının yüzde beşi karşılığında 280 bin TL fon toplamayı başaran Tungasoft Yazılım, ekibini geliştirerek portföyüne yeni oyunlar ve eğitici- eğlendirici kategoride dünya klasmanında bir ürün yapmak için çalışmalar yaptı. Altı aylık yoğun çalışmanın ardından çocukların oyun oynarken matematiği sevmesine yardımcı olan matematiksel becerilere dayalı eğitici bir oyun olan Tunga School of Wisdom (Tunga Bilgelik Okulu) ürününü beta versiyonda yayına sundu. Geliştirdiği oyunlarını Tunga Games markası altında yayınlayan şirket, süreç içinde sermayesini melek yatırımcılardan aldığı yatırımlarla güçlendirerek yeni markasını dünya pazarlarında yaygınlaştırmak için çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2022

Galeri