Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı: Afetten zarar gören her bir esnafımıza 250 bin liraya kadar kredi
Tarih: 13 Aralık 2022

KOSGEB, sel felaketinin yaşandığı Antalya için Acil Destek Kredisi Programı başlattı. Kredi programını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. Türkmenistan ziyareti öncesinde basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “KOSGEB’den afetten zarar gören her bir esnafımız için 250 bin liraya kadar faizsiz acil destek kredisi imkanı sağlanmıştır. Devletimiz ilgili tüm kurum ve kuruluşlarıyla afetzedelerimizin yanında olmayı sürdürecektir.” dedi.

KOSGEB’den Hamle

KOSGEB’den Antalya’da özellikle Kumluca, Finike ve Demre ilçelerinde yaşanan su baskınlarının ardından zor günler geçiren esnaf ve KOBİ’lere destek olacak bir hamle geldi. Taşkınlardan etkilenen işletmelerin yükünü hafifletmek için KOBİ Finansman Destek Programı kapsamında Acil Destek Kredisi başlatıldı.

36 Ay Vadeli

Bölgede ekonomik ve sosyal hayatın süratle normale dönmesi amacıyla başlatılan Acil Destek Kredisi, işletmelerin hızlı bir şekilde finansmana erişimini hedefliyor. Kredi üst limiti 250 bin lira olan program, 36 ay vadeli olacak.

Sıfır Faizli

Krediden faydalanacak işletmeler ilk 12 ay geri ödeme yapmayacak. Ardından gelen 24 ayda ödemeler, 3’er aylık taksitler halinde gerçekleştirilecek. Program sıfır faizli olarak uygulanacak, faizin tamamı KOSGEB tarafından karşılanacak.

KGF Devrede Olacak

Teminat sıkıntısı çeken işletmeler için Kredi Garanti Fonu devrede olacak. Durumları valilik, kaymakamlık gibi resmi makamlardan belgelenen işletmeler Acil Destek Kredisi’nden yararlanabilecek.

 

Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2022