AEMOT Elektrik Motorları

Aksaray'da faaliyet gösteren AEMOT Elektrik Motorları, sektöre yaptığı yatırımlarla ithal edilen orta gerilim motor ve jeneratörleri yerli ve milli imkânlarla üretiyor

AEMOT Elektrik Motorları, Aksaray’da 45 bin metrekare kapalı alanda, 63 tip gövdeden 400 tip gövde büyüklüğüne kadar, 0.12 kW- 750 kW güç değerleri arasında 2-4-6-8-12 kutuplu AC trifaze elektrik motorları üretimini gerçekleştiriyor.

Sektörde 33 yılı aşkın süredir hizmet veren firma, tecrübesi ve finansal altyapısı ile bölgedeki en önemli elektrik motor fabrikalarından birisi haline geldi. Kurulduğu 1983 yılında Siemens firması ile yaptığı patent anlaşmasıyla üretim sürecine başlayan AEMOT Elektrik Motorları, geçmişten günümüze yüksek kalitede ürünler imal etme potansiyeline sahip. Türkiye'nin de en önemli elektrik motoru imalatçılarından biri olan firmanın geniş ürün yelpazesi bulunuyor. Standart ürün tiplerinin yanı sıra müşteri talepleri doğrultusunda mekanik ve elektriksel ölçüleri farklı olabilen özel nitelikli elektrik motorları da üretiyor.

TS EN 60034- 1, ISO 9001:2009 Kalite Sistem Belgesi ve TSE tarafından belgelendirilmiş olan AEMOT Elektrik Motorları’nın motor kullanımı ülke sanayisinin birçok alanında yer alıyor. Özellikle imal edilen el tezgâhları, vinç, CNC tezgâhlar, hava ve su pompaları, hidrofor, redüktör, brülör, havalandırma sistemleri ve kompresör gibi harekete ihtiyaç duyan tüm sanayi ürünlerde kullanılıyor. Böylelikle madencilik, mermer, yem, değirmen, tekstil, havalandırma, ahşap, gıda, ambalaj, ısıtma ve soğutma, inşaat gibi birçok önemli imalat ve endüstri kollarına hitap ediyor.

Ürünlerini Avrupa ve Afrika Ülkelerine İhraç Ediyor

Sanayi sektörü içerisinde var olma politikalarını eğitimli ve deneyimli personeli ile kusursuz ürün ve hizmet kalitesi, teknoloji ve yeniliklere entegrasyon, zamanında ve hatasız teslim gibi üç ana başlık altında toplayan AEMOT Elektrik Motorları, bu özellikleri ile ürünleri yurt içerisindeki yetkili bayileri aracılığıyla bir çok noktaya ulaştırıyor. Yurt dışında ise ağırlıklı olarak Almanya, Avusturya, Hollanda ve diğer Avrupa ülkelerinin yanı sıra Orta Doğu ve Afrika ülkelerine de önemli ölçüde ürünlerini ihraç ediyor.

KOSGEB ile Hedeflerini Büyütüyor

AEMOT Elektrik Motorları, KOSGEB’in Stratejik Ürün Destek Programı kapsamında, “Yerli Orta ve Yüksek Gerilim Elektrik Motoru Üretimi” konusu ile Türkiye’de üretimi yapılmayan yerli ve milli orta-yüksek gerilim motoru imalatı konusunda 5 milyon TL makine ve teçhizat desteğinden faydalandı. Firma ayrıca KOSGEB’in Genel Destek Programı ve İşletme Geliştirme Destek Programlarından da destek aldı.

Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2022