KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt, A Haber’de yayınlanan Türkiye Yüzyılı “Sanayi ve Teknoloji” özel yayınına katıldı.
Tarih: 03 Şubat 2023

KOSGEB olarak bugüne kadar KOBİ’lerin ihracatta büyümeleri, uluslararası firma haline gelmeleri ve rekabetçiliklerini arttırmaları için birçok işler yaptıklarını söyleyen KOSGEB Başkanı Kurt, bundan sonra da onların dijitalleşmesi, verimliliklerini arttırmaları, ihracatlarını büyütmeleri ve dünya pazarlarında daha güçlü rekabet edebilmeleri için yeni programları hayata geçireceklerini aktardı.

KOBİGEL ile Dijitalleşmeye Destek

Kurt, KOBİ’lerin dünyada rekabetçi hale gelebilmeleri, ürünlerini daha kapasiteli ve daha güçlü bir şekilde dünyaya sunabilmeleri için artık günün getirmiş olduğu dijitalleşme gibi alanlarda da ilerlemeleri gerektiğine vurgu yaptı. Son üç yılda KOBİGEL çağrıları ile güvenlikten bulut teknolojilerine ve yapay zekânın üretimde kullanılmasına kadar birçok alanda KOBİ’lere hibe ve kredi desteği verdiklerini söyleyen Kurt, özetle şunları söyledi:

Dijital Dönüşüm Danışmanlığı

Uzman danışmanlar eliyle KOBİ’lerimizin dijital olgunluk seviyelerini ölçeceğiz ve dijital seviyelerini yakından takip ederek, raporlayarak onlara kredi ve hibe programlarıyla destek olacağız.

93 Bin İstihdam

2022 yılında, pandemiden hızlı çıkmak adına çok özel bir program gerçekleştirdik. Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank’ın da desteğiyle meslek lisesi, meslek yüksekokulu veya üniversite mezunu gençleri işe alan KOBİ’lerimize bir destek verdik. Geçen yıl bu sayede 93 bin gencimize iş imkânı sağlamış olduk.

İlk Kez İş Sahibi Oldular

Bunlar ilk defa KOSGEB sayesinde işe girdiler. Kimisi imalat sanayinin farklı bir kolunda, kimisi teknoparklarda, kimisi yine hizmet sektörünün farklı alanlarında istihdam edildiler. Biz nitelikli istihdamı geliştirmek, sanayideki istihdamı geliştirmek için Türkiye’nin geleceği olan gençlere KOSGEB olarak yatırım yapmaya devam edeceğiz. Onların hem girişimciliklerini destekleyeceğiz hem de kapasitelerini artırmaları adına istedikleri alanlarda ilerlemeleri için fırsatlar onlara sunacağız.

Hızlandırma Programları

Milli Teknoloji Hamlemiz ile beraber bir 10 Turcorn çıkartması hedefimiz var, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak. Buna da çok ciddi destek veriyoruz. Teknoparklarda ve TEKMER’ler deki girişimcilerin dünyayı tanımaları adına uluslararası hızlandırma programlarını başlattık. Bunlar artık dünyanın her tarafına gittiğinde KOSGEB desteklerinden faydalanabilecekler ve ürünleriyle ülkemizi dünyaya tanıtacaklar. Bu ülkenin büyümesine, bu ülkenin cari açığının kapatılmasına onlar da destek olacaklar.

 

Güncelleme Tarihi: 03 Şubat 2023