Deprem bölgesindeki işletmelerin KOSGEB'e olan 2023 yılı borçlarını, felakette hayatını kaybeden işletmecilerimizin ise tüm borçlarını siliyoruz
Tarih: 06 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem bölgesindeki KOBİ’lerin KOSGEB’e olan 2023 yılı borçlarının silindiğini açıkladı. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi sonrasında “Millete Sesleniş” konuşması yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremde hayatını kaybeden işletmecilerin de tüm borçlarının silindiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın deprem bölgesine dönük verilecek desteklere ilişkin yaptığı açıklama şöyle:

Tüm Destekleri Sağlayacağız

Bölgenin ayağa kaldırılmasında kritik öneme sahip sanayi tesisleri, fabrikalar, işletmeler ve diğer istihdam alanları için gereken tüm destekleri sağlayacağız. Şehirlerimizi inşa ve ihya çalışmalarımızı yeni organize sanayi bölgeleri, sanayi siteleri, ticaret merkezleriyle birlikte planlıyoruz. Deprem bölgesindeki işletmelerin KOSGEB’e olan 2023 borçlarını, felakette hayatını kaybeden işletmecilerimizin ise tüm borçlarını siliyoruz.

Devlet Katkısı En Üst Düzeyde

Cazibe Merkezlerini Destekleme Programını, tüm deprem bölgesi ilçelerimize teşmil ederek hepsinin 6. bölge desteklerinden yararlanabilmesini temin ediyoruz. Kalkınma Ajanslarımızın tüm kaynaklarını afet bölgesi şehirlerine aktararak projelerin finansmanındaki devlet katkısını en üst seviyeye çıkartıyoruz. Bireysel ve KOBİ kredilerinin ödemelerindeki ertelemeler yanında daha önce açıkladığımız 250 milyar liralık KGF destekli kredi paketine 100 milyar lira daha ilave ettik.

 

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2023