KOSGEB ile TUSAŞ arasında “Yerlileştirme ve Kaynak Bulma Çalışmaları Kapsamında Yürütülecek Faaliyetlere İlişkin İş Birliği Protokolü” imzalandı.
Tarih: 07 Haziran 2023

Protokol, KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt ile Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Temel Kotil tarafından imza altına alındı.

Protokol ile savunma sanayisinde dışa bağımlılığı azaltmak adına havacılık komponenti imalatı başta olmak üzere benzer konularda faaliyet gösteren işletmelerin ve girişimcilerin büyüme süreçlerine katkıda bulunulması ve başarılı birer KOBİ olmaları için gerekli iş birliklerinin yapılması hedefleniyor.

Protokol çerçevesinde yapılacak iş birlikleri ile havacılık ve uzay sanayisinde faaliyet gösteren işletmelerin Ar-Ge, Ür- Ge ve İnovasyon projeleri desteklenerek yerli ve milli üretim teşvik edilecek. Üretilen ürünlerdeki teknolojik seviye, katma değer ve yerlilik oranlarının arttırılması sağlanacak.

Protokolün imzalanmasının ardından KOSGEB Başkanı Kurt, TUSAŞ’ın hatıra defterini imzalayarak TUSAŞ Merkez Yerleşkesini gezdi ve uçakların üretim alanlarında incelemelerde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2023

Galeri