KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt, Kıbrıs Türk Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kamacıoğlu ve beraberindeki heyeti kabul etti
Tarih: 06 Temmuz 2023

Kıbrıs Türk Sanayi Odası Yönetim Kurulu ile yapılan toplantıda, KOSGEB Başkan Yardımcısı Bilal Kendirci de hazır bulundu.

Ar-Ge Enstitüsü Kuruluş Çalışmaları

Toplantıda, KKTC ve Türkiye KOBİ’leri arasında gerçekleştirilecek iş birlikleri alanları görüşüldü. Ar-Ge enstitüsü kurulması konusunda ve KOSGEB tarafından düzenlenen B2B etkinliklerinin Kıbrıs Türk Sanayi Odası aracılığıyla KKTC’deki KOBİ’lere duyurulması hususunda fikir birliğine varıldı.

KOSGEB Başkanı Kurt, KOBİ’lerin dijital olgunluğunun ölçülmesi konusuna dikkat çekerken enerji motorlarının verimliliğini artırılmasına yönelik desteklerin kurgusunun geliştirmesi noktasına değindi. Başkan Kurt, konuşmasına şu şekilde devam etti:

İşletmeler Arası Eşleştirme

KOBİ’ler bağlamında işletmeler arası eşleştirme ve teknoloji transferi konuları çağımızın bir gerçeği. Bu konuyu arkadaşlarımız çalıştıktan sonra gündeme alacağız. KKTC’ye dün olduğu gibi bugün de iş birliği içinde olmaya devam edeceğiz. Bunun için ciddi adımlar atmak istiyoruz.

Ayrıca İslam İşbirliği Teşkilatı ile Türk Devletleri Teşkilatı bünyesinde ortak çalışmaların yürütülmesi için konusunu önemsiyoruz. Bunun için çalışmalarımızı hızlandırdık”

Üniversitelerle İstihdam İçin İş Birliği Yapılacak

Kıbrıs Türk Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kamacıoğlu da KOSGEB Başkanı’na misafirperverliğinden dolayı teşekkür ederken KKTC’deki üniversite öğrenci potansiyelinin değerlendirilmesi, girişimcilik dolayısıyla da istihdamın geliştirilmesi ve eğitim planının yapılması konuları hakkında çalışma yapacaklarını ve KOSGEB ile iş birliğinin devamlı olmasını dilediklerini iletti.

Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2023

Galeri