Bakan Kacır, 8-9-10 Temmuz’da etkili olan yağış, sel ve heyelan felaketlerinden etkilenen illerdeki KOBİ’ler için KOSGEB tarafından 2023 Yılı Sel Acil Destek Kredisi’nin devreye alındığını açıkladı
Tarih: 11 Temmuz 2023

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 8-9-10 Temmuz’da meydana gelen sel felaketinden etkilenen illerdeki KOBİ'lerin ihtiyaçlarını karşılayarak faaliyetlerine hızla dönmesi amacıyla Acil Destek Paketi’nin devreye alındığı açıkladı.

Bakan Kacır yaptığı açıklamada, “Sel felaketinden etkilenen illerimizdeki KOBİ’lerimiz için KOSGEB Acil Destek Kredisi’ni hızla devreye aldık. Felaketten etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Allah ülkemizi afetlerden korusun” ifadelerine yer verdi.

İlk 12 Ay Ödemesiz

İşletmelerin acil ihtiyaçlarına yönelik 300 bin liraya kadar kullanacakları kredinin kâr payı ve faizinin tamamı KOSGEB eliyle karşılanacak. İşletme başına azami limit 2022 yılı net satış hasılatı 300 bin liranın altında olan işletmeler için 200 bin lira olarak sağlanacak. İllerdeki 2022 yılı net satış hasılatı 300 bin lira ve üstünde olan KOBİ’ler, 300 bin lira kredi kullanabilecek.

KOBİ'ler, ilk 12 ayı ödemesiz olmak üzere toplamda 36 ay taksitli, sıfır faizli kredi kullanabilecek. Ayrıca kredi başvuru sürecinde teminat sıkıntısı yaşayan işletmelere, Kredi Garanti Fonu teminat sağlayacak.

Devreye alınan destekten 8-9-10 Temmuz’da sel felaketinden etkilenen illerdeki KOBİ’ler yararlanabilecek.

Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2023