Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı (IDEF)’nda KOSGEB desteği ile savunma sanayisine onlarca ürün geliştiren firmalar ürünlerini dünyaya tanıttı
Tarih: 31 Temmuz 2023

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde bu yıl 16'ncısı düzenlenen IDEF'23 Savunma Sanayi Fuarı, Türkiye'nin savunma sanayi alanında geldiği yeri göstermesi bakımından önemli kazanımlar sağladı. Fuarda sergilenen Türkiye'de üretilmiş silah sistemlerini görmek üzere 100'den fazla ülkeden çok sayıda yabancı heyet de fuar alanındaydı. Bu heyetlerin çoğu Türkiye'deki firmalarla çeşitli alım ve yatırım sözleşmeleri yaparak ülkelerine döndüler.

KOSGEB Destekleri ile Savunmanın Öncülerine Tedarik Sağlıyorlar

Fuarda ürünlerini sergileyen Türk firmalarının ticari kapasitelerinin arttırılmasında KOSGEB’in de büyük katkısı bulunuyor. KOSGEB destekleri ile ürün geliştiren onlarca firma geliştirdikleri ürünleri sergiledi. Fuara katılan ve KOSGEB desteği alan yüzlerce KOBİ, ASELSAN, TAI, ROKETSAN, HAVELSAN ve TUSAŞ gibi savunma sanayisinin öncü firmalarına tedarik sağlıyor.

Bin 461 Firma, 100 Binden Fazla Katılımcı

Dört gün süren fuara bu sene ilgi oldukça yüksek oldu. Dünyanın 81 farklı ülkesi ile birlikte NATO, Afrika Birliği ve Türk Amerikan İş Konseyi'nden katılım oldu. Aynı şekilde fuara 189 heyeti temsilen 741 heyet üyesi iştirak etti. Fuarda 689'u yerli, 772'si yabancı olmak üzere bin 461 firma yer aldı. Yüzde 15'i yabancı olmak üzere 100 binden fazla ziyaretçiyi ağırlayan IDEF'23 sektöre damgasını vurmayı yine başardı. Türk Savunma Sanayii'nin adeta görücüye çıktığı fuar süresince farklı kategorilerde 200'e yakın sistem ve alt sistemin tanıtımı yapıldı.

Fuara katılımcı şirketler ile yabancı heyetler ve Türk tedarik makamları arasında 5 bin iş görüşmesi gerçekleştirildi. Ayrıca, dört gün boyunca 120 tanıtım programı, iş birliği protokolü ve sözleşme imza töreni düzenlendi.

 

Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2023