Folovmi Teknoloji

Folovmi Teknoloji, evde bakım hizmetine ihtiyaç duyan hasta ve yaşlıların sağlık verilerini izleyen yapay zekâ tabanlı yazılım, hizmet ve ürünler geliştiriyor

Ülkemizde patentli ilk akıllı yaşam platformu olarak güvenli ve kolay yaşam desteği sağlayan Folovmi Teknoloji, evde yalnız yaşayanların, bakım hizmetine ihtiyaç duyan hasta ve yaşlıların sağlık verilerini izlerken güvenlik ihtiyacını karşılamak amacıyla teknolojik çözümleriyle yaşamsal risklerini en aza indirgiyor. Sensör, giyilebilir teknolojiler, temassız radar teknolojileri, akıllı ev cihazları, IoT, yapay zekâ ve sağlık bilişimi gibi alanlarda uzmanlaşan Folovmi Teknoloji, proje tecrübesiyle yenilikçi teknolojik çözümler üretiyor. Akıllı ve sağlıklı yaşam konsepti ile konut üretmek isteyen toplu konut üreticilerine, yalnız yaşayanlara, demans, alzheimer ve kronik hastalarının yakınlarına, kadına ve çocuğa şiddet çözüm üreticilerine, zincir sağlık kuruluşlarına, evde bakım ve güvenlik hizmet vericilerine, kolay ve konforlu yaşam hizmet ihtiyacı olanlara, çağrı ve acil durum merkezleri gibi hedef kitlesinde yer alan müşterilerine B2B,B2C,B2G kapsamında hizmet ve iş ortaklığı çerçevesinde akıllı yaşam servisleri sunuyor.

Deneyimli Bilişim ve Yazılım Ekibi

Ekibinde yönetim bilişim sistemleri ve dijital dönüşüm alanında saha tecrübesi olan yöneticiler, bulut yazılımları ve mobil uygulama alanında çok deneyimli yazılım mimarları ve mobil uygulama geliştirici mühendisler bulunan Folovmi Teknoloji, 2019 yılında Teknopark İstanbul Kuluçka Merkezi’nde Akıllı Yaşam Platformu Projesi ile faaliyet göstermeye başladı. KOSGEB’in Ar-Ge ve İnovasyon Destek Programı ile kurulan firma, projesine patent alarak Sınai Mülkiyet Hakkı ve Marka Tescili ile markasını koruma altına aldı. 2022 yılında Akıllı Yaşam Platformu Projesi’nin KOSGEB ve Teknopark İstanbul’da başarıyla tamamlanması sonucu Ar-Ge firması olmaya hak kazandı. 2023 yılında Akıllı Yaşam Platformu kapsamında kullanılacak Nefes Akıllı Ortam Asistanı giyilebilir cihazının üretilmesi ve seri üretim altyapısının hazırlanmasına KOSGEB’in Ür-Ge desteğiyle devam ederek cihaza ait yurt içi ile AB ülkeleri patent müracaatları ve nefes marka tescili yaparak koruma altına almayı başardı. Nefes Akıllı Ortam Asistanı giyilebilir akıllı cihazı ve ilgili yazılımlarını Ür-Ge projesi kapsamında geliştirmeye devam eden Folovmi Teknoloji, 2024 yılından itibaren ticarileşmeyi ve dijital yaşam servis hizmetleri vermeyi planlıyor.

GSM Giyilebilir Akıllı Bileklik ve Bluetooth Sağlık Takip Cihazı

Alzheimer gibi bilinç kaybı oluşturan hastalıklar, yalnız yaşayanlar, 65 yaş üstündekiler, evde bakım hizmeti ihtiyacı olanlar, kronik hasta ve kadına şiddet gibi alanlarda GSM tabanlı akıllı saat ile uzaktan mobil uygulamasıyla çözüm sunan Folovmi Teknoloji, uygulama programlamasıyla zamanı geldiğinde ilaç, aktivite zamanı gibi hatırlatıcı hizmetleri sesli ve titreşimli olarak yapabilme imkânı sağlıyor. Nabız, tansiyon, spo2, ateş ve ekg gibi sağlık verilerinin gerçek zamanlı tespiti yapılabilirken, günlük aktivite (adım sayısı), harcanan kalori miktarı gibi değerler de akıllı saat aracılığı ile takip edilebiliyor. Alzheimer gibi gözetim altında tutulması gereken hastaların takibinde kullanılabilen, gerçek zamanlı Geofence yani coğrafi konum ihlal uyarısı ve izlemesi gerçekleştirebilen bu sistem, evde kalması gereken hastaların ev dışına çıkması, belirlenen mesafeyi ihlal etmesi durumunda acil durum süreçlerini başlatabiliyor. Saat üzerindeki acil yardım butonuna basılması durumunda bulunulan koordinatlarla beraber acil durum ihbarlarını kişinin alarm gerektiren tüm verilerini bağlantılı olduğu sağlık kuruluşuna, doktoruna, polise, itfaiyeye ve aile fertlerine SMS, e-posta ve diğer yöntemlerle bildirebiliyor.  Aynı zamanda acil durum lokasyon bilgisini de ilgililere gönderiyor. Sağlık kuruluş ve merkezlerine bilgi verilmesi ile süreci yönetirken, kayıt altına alınmış sağlık verileri, yapay zekâ algoritma ve modellerinden geçirilerek (örneğin tansiyon hastası olma olasılığı) koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında kullanıcısına bilgi verme imkânı sağlıyor.

Giyilebilir akıllı cihaz ekosistemi ile bütünleşik teknoloji tabanlı yapay zekâ destekli, nesnelerin interneti platformu oluşturan Folovmi Teknoloji,  gerçek zamanlı sağlık, güvenlik ve acil servis hizmeti vermenin yanında akıllı ev, akıllı dijital yaşam yardımı hizmetlerine de geliştirmeye devam ediyor. Yalnız yaşayan, yaşlı veya hasta birinin düşmesi, evde yangın ve gaz kaçağı gibi hayati riskler oluşması durumunda yaşam asistan servislerini harekete geçiren Folovmi Teknoloji; düşme, güvenli alan ihlali, gaz kaçağı, yangın gibi güvenlik verilerini takip edebiliyor.

Nefes Akıllı Ortam Asistanı

Nefes Akıllı Yaşam Asistan cihazı ile yaşam alanına ait ısı, nem, hava kalitesi, hareket algılama, ışık şiddeti, sarsıntı verilerini izlerken ısı limit altına düşerse kombiyi çalıştırıyor. Hava kararınca akıllı prizler devreye sokarak aydınlatmaları açmayı, hava kalitesi limitlerin dışında ise hava temizleme cihazlarını ve IR ile çalışan yüzlerce cihazı çalıştırmayı sağlıyor. Üzerinde bulunan SOS acil yardım butonu ile ilgili kişi ve kurumlardan lokasyon bazlı yardım isteyebilen ortam asistan cihazı deprem algılama altyapısı ile deprem uyarısını ilgili kişi ve kuruluşlara lokasyon bazlı bildirerek akıllı vanaları ile gaz akışını kesebiliyor.

Teknopark İstanbul Cube Incubation’da geliştirilen Folovmi Akıllı Yaşam Platformu aynı zamanda Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan Faydalı Model Belgesi aldı. Nefes Akıllı Ortam Asistanı cihazına ait patent müracaatlarını yapan Folovmi Teknoloji, Teknopark İstanbul ve KOSGEB destekleriyle ‘Hayata Bağlan’ sloganıyla her yıl yeni akıllı cihazlar ve yaşam servislerini ekosisteme katmayı hedefliyor.

Güncelleme Tarihi: 23 Ağustos 2023