KMK Korkmaz İskele Kalıp

Bina, köprü, yol, AVM ve fabrika inşaatları ile gemi inşasında kullanılan kalıp ve iskele üretimi yapan KMK Korkmaz İskele Kalıp, KOBİGEL ile üretim süreçlerini geliştirdi

Burdur’da faaliyet gösteren KMK Korkmaz İskele Kalıp, inşaat sektörüne iskele, kalıp, endüstriyel kalıp sistemlerinin projelendirilmesi, üretimi ve satış sonrası teknik destek konularında hizmet veriyor.

2020’nin Ocak ayında Burdur’un Bucak ilçesinde 6 bin metrekarelik fabrikada üretim faaliyetlerine başlayan işletme, ürünlerini iç ve dış pazarda sektöre hizmet eden firmalarla buluşturuyor.

Kalıp ve İskele İmalatı

Bugüne kadar yüksek katlı bina, köprü, yol, gemi inşa, AVM, fabrika inşaatı ve her türlü yapılar için kalıp ve iskele imalatı yapan KMK Korkmaz İskele Kalıp, mühendis kadrosuyla projelendirme ve satış sonrası teknik desteğiyle inşaat sektörüne hizmet vermeye devam ediyor.

KOSGEB’le Büyüme

KOBİGEL – KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamında “Yürüme Platformu İmalatında Seri Üretime Geçilmesi Projesi” ile üretim süreçlerini geliştiren işletme, "Yürüme Platformu (sac kalas)" isimli ürünü hem birim zamanda daha fazla hem de ihracat müşterilerinin talep ettiği formda ve nitelikte üretebiliyor.

Yurt Dışı Pazar Destek Programı ile “İhracat Geliştirme Programı” isimli proje desteği de alan KMK Korkmaz, ilk hedef pazarı Avrupa olmakla birlikte diğer ülkelerde de üretilen iskele ve kalıp malzemelerinin ihracatını artırmayı ve yeni pazarlar bulmayı hedefliyor.

7 Ülkeye Satış

İşletme şu anda Irak, Bosna Hersek, Sırbistan, İsrail, Bulgaristan, Gürcistan ve Kırgızistan olmak üzere 7 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Bununla birlikte yurt içi pazarına satış hâlihazırda devam ediyor.

İşletme ortağı ve yetkilisi İnşaat Mühendisi Mesut Korkmaz, 1994 yılından beri inşaat ve kalıp sektörün önde gelen firmalarında yönetici olarak çalıştı. Şimdi ise kendi işletmesinde sektörde kalıcı olmayı amaçlıyor.

Güncelleme Tarihi: 15 Eylül 2023