Büyük işletmelerin ihtiyaç duydukları ürünleri yerlileştirme ve teknolojik girişimleri destekleme çalışmaları kapsamında KOSGEB ile BMC Otomotiv arasında iş birliği protokolü imzalandı
Tarih: 27 Eylül 2023

BMC’nin mevcut tedarikçilerinin geliştirilmesi ve yeni tedarikçiler bulma çalışmalarına katkı sağlamak amacıyla TEKNOFEST İzmir organizasyonunda KOSGEB ile BMC arasında iş birliği protokolü imzalandı. Protokol, KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt ile BMC Genel Müdürü Murat Yalçıntaş tarafından imza altına alındı.

İmzalanan protokol sayesinde; KOSGEB destekli yerli ve milli üretim yapan işletmeler de, başta Türk Silahlı Kuvvetleri olmak üzere dost ve müttefik ülkelerin ihtiyaçlarına yönelik özel çözümler sunan BMC’nin tedarikçileri arasında yer alacak.

İş Birliği Kazanımları

BMC tarafından belirli malzeme, sistem ve ürün grupları için hazırlanan Millileştirme Broşürlerinin işbirliği çerçevesinde KOSGEB veri tabanına kayıtlı firmalara aktarımı sağlanacak. Broşürlerde yazan gereksinimleri karşılayacak firmaların belirlenmesi konusunda KOSGEB Veri Tabanı kullanılacak ve BMC tarafından belirlenecek kriterler bazında KOSGEB tarafından ön inceleme yapılarak uygun niteliklere sahip firmalar belirlenecek. Bu firmaların başvuru sürecine yönlendirilmesi için bilgilendirme yapılacak. Millileştirme potansiyeli görülen belli ürün grupları için ortak çalıştay ve teknoloji günleri düzenlenerek yayılım çalışmaları arttırılacak.

KOSGEB Desteklerine Yönlendirilecekler

BMC tarafından yeni kaynaklara ihtiyaç duyulan faaliyet alanları için nitelikli firmaların bulunması (sourcing)  ve KOSGEB desteklerine başvuru sürecine yönlendirilmesi sağlanacak. BMC tarafından KOSGEB saha uzmanlarına kaynak bulma konularında (millileştirme ve faaliyet alanı bazında alternatif oluşturma) iş başı eğitimleri verilecek ve BMC tarafından yürütülen saha çalışmalarına katılımları sağlanacak.

Bilgi Paylaşımı

BMC’nin ihtiyaç duyduğu faaliyet alanlarına yönelik tespit edilen firmaların üretim altyapı bilgilerine, kalite belgelerine, test yetkinliklerine, kapasite raporuna ve finansal verilerine erişim sağlanması amacıyla ilgili işletmelerin izni alınarak iletişim bilgileri ve KOSGEB İşletme Değerlendirme Raporları KOSGEB tarafından BMC’ye sunulacak.

KOSGEB Destekleyecek

Savunma Sanayii ile ilgili olabilecek teknolojik girişimlerde ve millileştirme çalışmaları ile ilgili olarak BMC'nin çalıştığı firmaların, KOSGEB Destek Programları Mevzuatları çerçevesinde desteklenmesi sağlanacak.

KOSGEB’in AR-GE, inovasyon, teknolojik üretim ve yerlileşme destekleri kapsamındaki proje değerlendirmeleri için BMC ile işbirliklerinin geliştirilmesi ve temsilcilerin inceleme ve değerlendirme süreçlerinde bağımsız değerlendirici olarak görev alması sağlanacak.

KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt, protokol imza töreninin ardından Anadolu Ajansı'na iş birliğine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2023

Galeri