KOSGEB, yurt dışından ithal edilen ürünleri Türkiye’de yerli ve milli imkânlarla üretecek olan KOBİ’lere 6 milyon liraya kadar destek verecek.

Engeli O’nu Engellemedi, Hobisini İşi Yaptı

Engeli O’nu Engellemedi, Hobisini İşi Yaptı

Belediyeden emekli, evli ve iki çocuk babası Şenay Orhan. Çocukluğunda geçirdiği ateşli hastalık nedeniyle engelli olan Orhan, tekerlekli sandalye kullanıyor. Ama o engellere takılmadan hobisini mesleği yapan, hayallerini gerçekleştiren bir girişimci.

Kendisi gibi engelli olan bir arkadaşı, Orhan’ı KOSGEB ile tanıştırıyor. Uygulamalı Girişimcilik Kursuna giderek, girişimcilik sertifikasını alan Şenay Orhan’ın KOSGEB ile yol arkadaşlığı başlıyor.

Girişimcilik sertifikasını aldıktan sonra KOSGEB desteğiyle hayalini kurduğu akvaryum işletmesini Tekirdağ’da açıyor. Orhan, bugün geldiği noktada hem hayalini gerçekleştirmenin hem de işletme sahibi olmanın mutluluğunu yaşıyor.

“Beni Bir Engelli Olarak Tebrik Ediyorlar”

Akvaryum işletmesinin, gayet iyi gittiğini ve müşterilerinden çok olumlu tepkiler aldığını söylüyor Şenay Orhan. "Engelli bir arkadaşım KOSGEB destekli kendine bir yer açmıştı. Ben de o arkadaşımın tavsiyesi üzerine girişimci olmak için KOSGEB ile tanıştım. Girişimcilik sertifikası aldım. Müşterilerim, engelli olarak böyle bir iş yeri açmama ve akvaryumlar, hayvanlar, kuşlar satmama çok olumlu tepkiler veriyor. Beni, bir engelli olarak tebrik ediyorlar. KOSGEB'i arkamızda büyük bir güç olarak görüyoruz. Bizim gibi dezavantajlı gruplara sağladığı destek ve bu imkânlar için çok mutluyuz.” Diyor.

“Engelli kardeşlerime tavsiyem, KOSGEB'e başvursunlar"

Şenay Orhan, çalışma hayatının içinde olmaktan dolayı büyük memnuniyet duyduğunu her fırsatta dile getiriyor.

"Engelli arkadaşlarımın da KOSGEB'den yararlanmasını tavsiye ediyorum. Engelleri var diye kendilerini toplumun dışında bırakmasınlar. Bir engellinin yapamayacağı ve başaramayacağı hiçbir şey yok. Kesinlikle devletin kendilerine sunduğu imkânlardan yararlansınlar. Bakın, benim akvaryum dükkânım var. Bunların bakımları var. Yemleri var. Kuşların temizlikleri var. Sadece buraya gelip akşama kadar durmuyoruz. Ancak, tüm bu işler ağır ve zor gelmiyor. İşimi zevkle yapıyorum. Engelli kardeşlerime tavsiyem, bir işi yapmaya karar versinler ve KOSGEB'e başvuruda bulunsunlar." Diyor.