KOSGEB, yurt dışından ithal edilen ürünleri Türkiye’de yerli ve milli imkânlarla üretecek olan KOBİ’lere 6 milyon liraya kadar destek verecek.

40’tan Fazla Ülkeye Transformatör

40’tan Fazla Ülkeye Transformatör

Adana’da elektrik motoru, jeneratör ve transformatör imalatı yapan Beta Transformatör, ürettiği ürünlerin 6 kıtada 40’tan fazla ülkeye ihraç ederek ülke ekonomisine katkıda bulunuyor.

Akdeniz İhracatçı Birlikleri ve İstanbul Elektrik Elektronik Makine ve Bilişim İhracatçıları Birliği verilerine göre; transformatör imalatında Akdeniz Bölgesi’ndeki üretiminin yaklaşık yüzde 55’ini sağlayan firma, bölgede 1. sırada yer alıyor. Türkiye çapında ise yaklaşık yüzde 14 paya sahip olan firma, sektör içindeki ihracatçı firmalar sıralamasında da 7. sırada yer alıyor.

Üretimin Yüzde 60’ı İhraç Ediliyor

Üretmiş olduğu ürünleri dolaylı ve doğrudan satış yöntemlerini kullanarak müşterilerine ulaştıran firma, ürünlerinin yüzde 40’ını yurt içine satarken, yüzde 60’ını ihraç ediyor. Yurt dışında; İngiltere, Almanya, Libya, Irak, Nijerya, Gana, Yemen, Kenya, Uganda, Kosova, Bosna, Afganistan, Türkmenistan, İran, Suriye, Senegal, Benin, Burkina Faso, Gabon başta olmak üzere 40’ı aşkın ülkede hem kamu hem de özel şirketlere doğrudan ürün satışları yapıyor.

Ayrıca Afrika’ya ihracatın açılım bölgesi olan Etiyopya’da tesis kuran firma, bu bölgede bulunan müşterine daha hızlı ulaşıp, ürünlerin tanıtım-pazarlamasını sıcak satış olarak gerçekleştiriyor.

Personelini 270’e Çıkardı

BETA Transformatör uzun yıllar önce faaliyetine başlamış olup, ilk ihracatını Suriye ve Irak bölgesine gerçekleştirdi.

Firma, kuruluşundan bu tarafa Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyetlerine devam ediyor. Ağırlıklı olarak sınai-ticari faaliyetlerin yürütüldüğü ve müşteri potansiyelinin yoğun olduğu bölgede, yaklaşık 65 bin metrekare alanda hizmet veriyor.

Kuruluşunda 5 personelle faaliyetine başlayan BETA, mevcutta 65 beyaz yaka ve 205 mavi yaka olmak üzere toplamda 270 personele istihdam sağlıyor.

Standartlara Uygun Üretim

ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 14001:2015 Çevre Yönetim Sistemi, ISO 27001:2013 Bilgi Güvenliği Yönetim Sitemi, OHSAS 18001:2007 İş Sağlığı ve Güvenliği, ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi standartları belgelerine sahip olan firma, bu süreçlerde edinmiş olduğu bilgi ve tecrübeleri uygulamaya devam ederek sürekli iyileşme politikasının devamlılığını sağlıyor.

Diğer yandan ISO 50001:2011 Enerji Yönetim Sistem Belgesi ve TSE İmalat Yeterlilik Belgesine sahip olan firma, imalat süreçlerinde üretim maliyetini düşürüp verimliliği arttıran, çevresel süreçlere yardımcı olan ve kaliteden ödün vermeden üretim yapabilen bir firma olmayı hedefliyor. İşletmede üretilen ürünler TSE 267 ve IEC 76 standartlarına uygun olarak üretiliyor. Ürünlerin Tip Testleri ise Avrupa ve Dünya çapında geçerliliği bulunan ve en prestijli belgelendirme kurumları arasında yer alan KEMA ve ICMET tarafından yapılıyor. Bu durum yüzde 60 ihracat ağırlıklı çalışan firmanın 40’ı aşkın ülkede pazar payını artırmasını ve yeni pazarlara girmesini destekliyor.

Üretilen Ürünler 25 Farklı Teste Tabi Tutuluyor

İşletmede, üretilen ürünler TURKAK tarafından akredite edilmiş olan laboratuvarda sıcaklık artış testleri, yıldırım darbe deneyi, gürültü seviyesi ölçümü, boşta akım ve harmonik bileşenler ölçümü gibi 25 farklı teste tabi tutuluyor.

KOSGEB Ödülü

Ülke stratejileri doğrultusunda sektöründe dünya markası olmak ve milli ekonomiye katkı sağlamak için sürekli Ar-Ge faaliyetleri yürüten firma, KOSGEB 6. KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri’nde ‘Yılın Başarılı İnovatif KOBİ Ödülü’ kategorisinde birinci olarak başarı sertifikası almaya hak kazandı.

KOSGEB Destekleri

KOSGEB desteklerinden etkin bir şekilde faydalanan BETA Transformatör; Ar-Ge ve İnovasyon Destek Programı, KOBİGEL KOBİ Gelişim Destek Programı, İşletme Geliştirme Destek Programı ve TEKNOPAZAR Destek Programı’ndan faydalandı.

KOSGEB’den almış oldukları desteklerin işletmeye büyük katkılar sağladığını aktaran işletme yetkilisi Ahmet Ünal, şu ifadelere yer verdi:

Bölgenin En Büyük Ar-Ge Yatırımcısı

Beta Transformatör olarak yalnızca ürün üretmekle hiçbir zaman yetinmedik. Bugüne kadar kurduğumuz Ar-Ge birimimiz ile katma değer ve teknoloji ürettik. Bölgemizin ‘En Büyük Ar-Ge Yatırımcısı’ unvanı aldık. Güncellediğimiz insan kaynakları oluşumumuz ile gelişim ürettik. ‘Her çalışan işinin lideri’ bakış açısını zihinlerimize yerleştirdik. Oluşturduğumuz reklam departmanımız ile yaratıcılık ve eğlence ürettik.  Sektörümüzün en aktif dijital medya şirketi haline geldik. Gerçekleştirdiğimiz sosyal sorumluluk projelerimiz ile iyilik ürettik. En son Ada Sokağı Spor Kulübü’nün başarı hikâyesine ortak olduk. Birlikte yepyeni bir maceraya yelken açtık.

Yüksek Hızlı Trenler İçin Ar-Ge Projesi

KOSGEB ile birlikte güzel projelere imza attık. Bu projelerden en önemlisi Ar-Ge ve İnovasyon projesiydi.  Projemizde özel tip yüksek hızlı trenler ve hafif raylı sistem hatlarında kullanılacak çekiciler için geliştirilmiş, kovan tipi, sabit basınca karşı sızdırmazlık sağlayan metalik körüklerle muhafaza edilen silikon yağı doldurulmuş transformatör tasarımı ve tasarımın doğrulanması için prototipini geliştirilme projesidir. Projemiz sonucunda hızlı trenler ve hafif raylı sistemler için yurt dışından ithal edilen transformatörlerin yerli ikamesi sağlandı.

KOBİGEL ile Üretim Süreçlerimizi İyileştirdik

KOBİGEL KOBİ Gelişim Destek Programı ile kişilerin kabiliyetlerinden bağımsız, otomatik olarak sonuçların oluşturulduğu, kısa bir zaman diliminde çok daha fazla (manuel olarak denenebilecek olan sayıdan binlerce kat fazla) tasarım varyasyonlarının denenerek optimum sonucun elde edildiği bir sistemi üretim süreçlerimize entegre ettik.

TEKNOPAZAR Destek Programı ile dış ticaret hacmimizi güçlendirerek daha fazla yurt dışı müşteriyle temasa geçtik. En önemlisi de tüm bunları gerçekleştirirken hep birlikte ‘enerjimizle mutluluk’ ürettik.