KOSGEB, yurt dışından ithal edilen ürünleri Türkiye’de yerli ve milli imkânlarla üretecek olan KOBİ’lere 6 milyon liraya kadar destek verecek.

Elektrikli Araçlar İçin Hızlı Şarj İstasyonu Üretiyor

Elektrikli Araçlar İçin Hızlı Şarj İstasyonu Üretiyor

Elektrikli araç şarj istasyonu, insansız ödeme noktaları gibi pek çok alanda yazılım geliştiren White Rose, çeşitli ürün yelpazesiyle dünyanın dört bir yanına güvenlik sistemleri sağlıyor

1990 yılından beri sektörde faaliyet gösteren Akgüller Motor firması sahibi Musa Akgül, 2006 yılında Karaman’da White Rose firmasını kurarak imalat yapmaya başladı. Ürettiği araç şarj istasyonu, motosiklet takımlarının sinyal aksamı gibi çeşitli ürünler sayesinde pazarda tek olma avantajını yakalayan firma, yüksek teknoloji ve yüksek üretim kapasitesi ile Türkiye’de otomasyon sektörünün dev firmalarından biri haline gelmeyi başardı.

White Rose, 81 ilde toplam 260 bayisi ile birlikte 63 ülkeye de ihracat yapıyor. 42 ürünü fabrikasında üreten firma, yeni üretim modelleri ile sektörde dikkatleri üzerine çekmeyi başarırken son yıllarda yaptığı ihracat atağı ve her geçen gün kendini geliştiren teknoloji anlayışı ile yakın zamanda sektöründe dünya lideri olmayı amaçlıyor.

Hem Patron Hem Mucit

Sektörün dışına çıkıp her sektöre uygun yeni ürün modelleri geliştiren firma sahibi Musa Akgül, patronluğun yanı sıra mucit özelliği ile de ön plana çıkıyor. Kendilerini sürekli yenilediklerini dile getiren Akgül, piyasaya çıkaracakları yeni ürün için şunları ifade ediyor:

Honda Goldwing motosikletlerin iniş takımlarını yapıyoruz. Bu üründe 30 km hıza gelindiğinde bir ışık yanıyor ve sinyal motorun ayaklarını indirebilirsin uyarısını veriyor. Kalkışta da 15 km hıza ulaşınca kendisi otomatik olarak ayak takımlarını topluyor. Yani motor dengeleniyor. Bu ürünümüz için de talepler şimdiden arttı. Ayrıca yeni icat ettiğimiz ve patentini ve aldığımız başka pratik ürünlerimiz de mevcut. Bunun dışında Türkiye’de elektrikli araç sayısı çoğalırken, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan (EPDK), White Rose olarak “Şarj Ağı İşletmeci’’ lisansını aldık. Türkiye genelinde elektrikli araçlar için şarj ağımızı kurmaya başladık. Powerşarj, istasyonlarımızla Türkiye'nin sürdürülebilir geleceğine katkı sunmayı amaçlıyoruz. Kısacası sektörün dışına çıkıp her sektöre uygun yeni ürünler yapıyoruz.

İstanbul’da çalıştığı dönemlerde bir arkadaşının aldığı uzaktan kumandalı oyuncaktan esinlenerek oyuncak arabanın motorundan tavanlarda açılır kapı modeli yapan Musa Akgül, aklına gelen fikirlerden hemen bir çalışma yaptığını ve yeni şeyler bulmak için uğraştığını söyleyerek yeni şeyler üretmeye olan merakını da dile getiriyor.

Uluslararası Çalışmalar

Uluslararası alanda bugüne kadar gerçekleştirdikleri 10 büyük proje bulunan White Rose, bu projelerin yüzde 80’ini yurt dışında gerçekleştirdi. Bu projelerle firmanın deneyimi birleştiğinde otomasyon sektörünün önde gelen firmalarından biri haline gelen White Rose, kurulduğu günden bu yana uzmanlaştığı her projede ülkemizde ve uluslararası alanda sundukları hizmetleriyle lider olmanın yanı sıra her zaman lider kalmayı başarabilen bir otomasyon kuruluşu haline geldiğini de gözler önüne seriyor.

Tüketici odaklı pazarlama anlayışı ile yola çıkan firma, kullanıcıların istekleri ve ihtiyaçları doğrultusunda hizmet sunarak insanların güvenliğini sağlamayı misyon edindi. Dünya standartlarında ürettikleri ürünlerin mevcut kalitesini korumakla birlikte Ar-Ge ekipleri ile de çalışmalarını sürdürüyor.

Yurt İçi ve Yurt Dışı Pazarda Aktif

Ürettikleri her ürünün görsel patentini, faydalı model patentini, çalışma ve performans testlerini ve diğer tüm belgelerini aldıktan sonra ürünlerini 81 ildeki bayilere ve kullanıcılara sunan White Rose; devlet kurumlarına, belediyelere, konsolosluklara, askeriyeye, fabrika, otel ve hastane gibi birçok sektöre hizmet veriyor.

Yurt dışı pazarda ise başta Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Kuveyt, Irak, Türkmenistan ve Ürdün olmak üzere birçok ülkeye ürün göndererek yeni projelere de imza atıyor.

KOSGEB Destekleri

White Rose, KOSGEB’den Genel Destek Programı kapsamında; Nitelikli Eleman Desteği, Endüstriyel Tasarım Tescil Desteği, Faydalı Model Desteği, Yurtdışı Marka Tescil Desteği gibi pek çok destekten yararlanmanın yanı sıra yine Yurt İçi Fuar Desteği, Test ve Analiz Desteği gibi desteklerle de işletmesini geliştirmeye devam ediyor.

Elektrikli Araç Şarj İstasyonu

Türkiye’de elektrikli araç şarj ağını genişletmek için lisans başvurusu yaparak Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan, ‘Şarj Ağı İşletmeci Lisansı’nı alan White Rose, yakın bir gelecekte yakıt istasyonlarının yerini hızlı şarj istasyonlarının alacağı gerçeğiyle yola çıkarak, Powerşarj markası ile şarj istasyonu ağı kurma çalışmalarına hız verdi.

Powerşarj, sayısı artan istasyonlarıyla Türkiye'nin sürdürülebilir geleceğine katkı sunmayı amaçlıyor. 2023 yılı sonuna kadar 70 adet hızlı DC şarj istasyonu ağı kurma kararı alan firma, 81 ilde bulunan bayileriyle şimdiden istasyon konumları oluşturmaya başladı.

İş yerlerine, kamu kurumlarına ve konutlara yönelik de şarj istasyonları kurmayı hedefleyen White Rose, sağlayacakları mobil uygulama sayesinde kişilerin rahatlıkla hizmet almasına da olanak sağlıyor.