Serdal Dursun

Şanlıurfa'da girişimci Serdal Dursun, KOSGEB'den aldığı destekle yürüttüğü proje sayesinde sığır kemiğinden jelatin elde etti.

Girişimci Dursun: "Yürüttüğümüz Ar-Ge çalışması kapsamında bir yıl boyunca yaptığımız 75 deney sonucunda en uygun sonucu elde ettik ve sığır kemiğinden jelatin üretmeyi başardık" "Türkiye'ye gelen jelatinin büyük kısmı domuz atıklarından üretilen jelatindir. Biz 'helal sığır jelatini' olarak piyasaya çıktığımızda bu ürün hiçbir şekilde pazar sıkıntısı çekmeyecektir."

Rize Üniversitesi Biyoloji Bölümünü bitirdikten sonra,  Kilis 7 Aralık Üniversitesinde yüksek lisansını tamamlayan ve  Şanlıurfa'da bir okulda ücretli öğretmenlik yapan Serdal Dursun (28), sığır kemiğinden jelatin ürütmek amacıyla KOSGEB’in Ar-Ge desteğine başvuru yaptı ve projesinin onaylanmasının ardından KOSGEB'ten aldığı destekle, Teknokent'ten araştırma için yer kiralayarak çalışmaya başladı.

Yürüttüğü çalışmalarda 75 deney yapan Dursun, sığır kemiğinden pek çok hazır yiyecekte kullanılan katkı maddesi jelatini üretmeyi başardı.

KOSGEB desteğiyle üretim tesisi kurulacak çalışmasının devlet destekli ilk çalışma olduğunu kaydeden Dursun, projenin başarıyla sonuçlanmasının mutluluğunu yaşadığını kaydetti. Jelatinin seri üretiminin yapılması amacıyla KOSGEB'ten endüstriyel uygulama tesisi kurulması için destek alacağını aktaran Dursun, "Tesiste jelatin üretiminin yanında hayvansal atıkların yan ürün olarak kırtasiye tipi yapıştırıcı ve elde edilen yağlardan da sabun üretimi yapacağız" diye konuştu.

 

 

Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2016