Şimşek Alüminyum

Ağırlıklı olarak binaların dış cephelerinde giydirme malzemesi olarak kullanılan A2 sınıfı alüminyum kompozit imalatı yapan Şimşek Alüminyum, ABD’li, Japon ve Çinli rakipleriyle dünya pazarında yarışıyor. Şimşek Alüminyum, külçe halindeki alüminyumu Diyarbakır’da işleyerek, profil haline getiriyor. İşlenen profiller bir yandan Türkiye pazarında satışa sunulurken, diğer taraftan Fas, İran, Irak, Gürcistan, Filistin, İsrail, Türkmenistan ve Azerbaycan gibi ülkelerde alıcı buluyor.

248 KİŞİ ÇALIŞTIRIYOR

İşletme, profil satışının yanı sıra hazır doğrama, metalik işler ve Afrika kıtasında otel ve villaların dış cephe giydirmelerini yapıyor. 2018 rakamlarına göre 248 kişiye istihdam sağlayan işletmede, çalışanların 40’ının kadınlardan oluşması dikkat çekiyor.

KOSGEB DESTEKLERİYLE GELİŞTİ

KOSGEB’in 2 kez KOBİ Proje Destek Programı’ndan faydalanan işletme, 2 sefer de KOBİGEL – KOBİ Gelişim Destek Programı’ndan yararlandı. Şimşek Alüminyum, bu sayede yanmaz alüminyum kompozit imalatı için gerekli olan makinelerin alımının yanı sıra kendi test ve analiz laboratuvarını kurdu. CAD, CAM ve IRP yazılımlarını temin etti.

2 YILLIK AR-GE SÜRECİ

Şimşek Alüminyum Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Şimşek, Türkiye'nin A2 yanmaz kompozit ithalatının önüne geçerek, katma değer oluşturmayı hedeflediklerini belirterek, “Bu alanda dünyanın 4’üncü tesisini Diyarbakır'a kazandırdık. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz" dedi. İşletmesinin alüminyum kompozit panel ve alüminyum profil yatırımlarından bahseden Yönetim Kurulu Başkanı Şimşek, "Diyarbakır'ın farklı bir alanda, marka bir ürün ile ön plana çıkması için yaklaşık 2 yıl süren Ar-Ge çalışması yaptık. 2014 yılında üretime başladık. " diye konuştu.

DAHA FAZLA KATMA DEĞER

Şimşek, tesisin aylık 80 bin metrekare A2 sınıfı alüminyum kompozit panel, 2 bin 500 ton profil, bin 500 ton eloksal ve 700 ton elektrostatik boya üretim kapasitesine sahip olduğunu belirterek, “Üretmiş olduğumuz ürünler, Fas, İran, Irak, Gürcistan, Filistin, İsrail, Türkmenistan ve Azerbaycan gibi ülkelerde alıcı buluyor. İhracatta daha fazla katma değer oluşturmak istiyoruz. Bu ürünü, bizimle birlikte dört ülke üretebiliyor bunlar, ABD, Çin ve Japonya. Bu ülkelerle kıyasıya rekabetimiz var. Bu yarışta desteklerinden dolayı KOSGEB’e minnettarız. " dedi.

BARAJ, SULAMA, ALT YAPI

Şimşek Alüminyum İnşaat A.Ş. 1996 yılında yurt içi ve yurt dışında özel sektör ve kamu kurumlarına ait yol, alt yapı, baraj, sulama sistemleri gibi inşaat ve taahhüt işleri yaparak, iş yaşamına adım attı. Karayolları, DSİ ve TCDD gibi kurumların taahhüt işlerini yürüttü. Halen bu işlerine devam eden işletmenin Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde 7 şantiyesi bulunuyor.

2010 DÖNÜM NOKTASI

2010 yılı, şirket için bir dönüm noktası oldu.  Kendi taahhüt işlerinde kullanılmak üzere plastik boru imalatı yapmayı düşünen işletme, yaptığı Ar-Ge çalışmaları sonucunda alüminyum imalat tesisi kurmaya karar verdi.

YANMAZ ALİMİNYUM KOMPOZİT

2013’te Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi tarafından işletmeye tahsis edilen 24 bin metrekare üzerine 18 bin metrekare kapalı alanda üretim tesisi kuruldu. 2014’te pik halinde işlenmemiş olarak gelen hammaddenin işlenerek alüminyum profil haline getirilmesine ve A2 sınıfı yanmaz alüminyum kompozitin üretimine başlandı. Gelinen süreçte işletme tarafından kullanılan makinelerin önemli bir kısmı da kendi imkanlarıyla üretildi.

GERİ DÖNÜŞTÜRÜYOR

Geri dönüşüm esaslı olarak çalışan işletme, hurda alüminyumu yeniden işleyerek ekonomiye kazandırıyor.

Güncelleme Tarihi: 27 Aralık 2018