KOSGEB ile Anadolu Üniversitesi arasında KOSGEB’in online girişimcilik eğitimi platformu olan KOSGEB e-Akademi’deki içeriklerin İngilizce ve Arapça olarak hazırlanmasına ilişkin sözleşme imzalandı.
Tarih: 23 Kasım 2020

KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, online girişimcilik eğitimlerinin İngilizce ve Arapça olarak hazırlanacağını belirterek “Ülkemizde yabancı dilde eğitim veren üniversitelerin, Türk cumhuriyetlerin, Afrika’daki ülkelerinin ve iş birliği yaptığımız diğer ülkelerin talepleri doğrultusunda girişimcilik eğitimlerinin yurt dışına açılmasının da önünü açmış olacağız.” dedi.

KOSGEB ile Anadolu Üniversitesi arasında KOSGEB’in online girişimcilik eğitimi platformu olan KOSGEB e-Akademi’deki içeriklerin İngilizce ve Arapça olarak hazırlanmasına ilişkin sözleşme imzalandı.

KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt ile Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal arasında Anadolu Üniversitesi’nde sözleşme imza töreni gerçekleştirildi.

Törende konuşan KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Uzkurt, özetle şunları söyledi:

110 BİN GİRİŞİMCİ ADAYINA EĞİTİM: Daha önce Anadolu Üniversitesi’nin altyapısını hazırladığı online girişimcilik eğitimi programımız vardı. Bundan sadece geçtiğimiz yıl 110 binin üzerinde girişimci adayımız eğitim aldı. Bunların önemli bir kısmı da sertifikalarını alarak KOSGEB’den girişimcilik desteği almaya hak kazandı. 15 binin üzerinde girişimci adayımız KOSGEB desteğiyle işini kurdu.

YURT DIŞINA AÇILACAK: Bugün imzaladığımız protokol ile özellikle ülkemizde yabancı dilde eğitim veren üniversitelerin, Türk cumhuriyetlerin, Afrika’daki ülkelerinin ve iş birliği yaptığımız diğer ülkelerin talepleri doğrultusunda girişimcilik eğitimlerinin yurt dışına açılmasının da önünü açmış olacağız. İngilizce ve Arapça olarak hazırlanacak olan girişimcilik eğitimleri vasıtasıyla KOSGEB’in bu alanda önemli bir adım atmasının da yolu açılmış olacak.

ULUSLARARASI KABUL: Bu girişimcilik eğitimleri, üniversiteler tarafından girişimcilik derslerinde referans olarak verilmekte. Burada yabancı dilde eğitim veren üniversitelerin talebi de bizim için önemli. Tüm bunlar bizim yapmış olduğumuz işin niteliğini ve uluslararası alanda kabulünü de gösteriyor. Bu vesileyle burada emeği geçen bundan sonra da bize destek olacak olan rektörümüze ve ekibine teşekkür ediyorum.

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal da şunları kaydetti:

SON DERECE MUTLUYUZ: Küçük ve orta ölçekli işletmeler, ülkemizin hem üretimde hem ihracatta hem de istihdamda belkemiğini oluşturuyor. Biz de Anadolu Üniversitesi olarak girişimcilerimize verilen eğitimleri desteklemekten dolayı son derece mutluyuz. Bu güzel projeyle Türkiye’de girişimcilerin yetişmesi, küçük ve orta ölçekli işletmelerin büyük ölçekli hale gelmelerinde katkımız olacaksa bu bizleri çok mutlu eder. Bu iş birliği çerçevesinde başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Girişimcilik eğitimini hazırlayan başta Zafer Erdoğan hocamız olmak üzere bütün ekibini de kutluyorum. Bu iş birliğinin hem sanayimize hem eğitim camiamıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2020

Galeri