Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı’nın genç, yeni mezun ve kadın istihdamını önceliklendiren yeni aşamasının ayrıntıları, İstanbul Ticaret Odası üyeleriyle paylaşıldı
Tarih: 26 Ocak 2022

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı ve 75 bin gence istihdam imkânı sağlayacak hızlı destek programına başvurular devam ederken yeni faza ilişkin sivil toplum kuruluşlarıyla da bilgilendirme toplantıları gerçekleştiriliyor.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından da 'KOSGEB Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı' konulu çevrim içi toplantı düzenlendi.

İTO Yönetim Kurulu Üyesi Levent Taş’ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantıya KOSGEB Başkan Yardımcısı Salih Tuna Şahin, KOSGEB Proje Destekleri Müdürü Kürşad Emre Dunay, KOSGEB’in İstanbul müdürleri, KOBİ uzman ve uzman yardımcıları ile İTO üyeleri katıldı.

Meslek Lisesi Mezunu İstihdamı

İTO Yönetim Kurulu Üyesi Taş, program ile meslek lisesi mezunlarının istihdamına destek verilmesinin çok önemli olduğunu belirterek hamiliğini yaptıkları 53 teknik ve mesleki anadolu lisesine program ile ilgili bilgi verdiklerini kaydetti.

İşletme Sermayesi

KOSGEB Başkan Yardımcısı Şahin, pandemiden etkilenen işletmelere yönelik olarak kurgulanan hızlı destek programının üçüncü etabını Ocak ayı başında başlattıklarını belirterek bu süreçte İTO’ya verdikleri katkı için teşekkür etti. Bu yeni aşamada ilave istihdam sağlayacak işletmelere uygun finans imkanı yarattıklarını kaydeden Şahin, “Bu sağlayacağımız finans hiçbir şekilde kredi değil. Mikro ve küçük işletmelere banka, kredi değerlendirmesi olmadan ilave alacakları personele karşılık bir işletme sermayesi. Kredibilite ve teminat beklemiyoruz. Bu destekten faydalanırsanız parayı geri ödemeye Mayıs 2024’te ödemeye başlayacaksınız.” dedi.

Yeni İstihdam Oluşturma Hedefi

Çevrim içi toplantıda bir sunum yapan KOSGEB Proje Destekleri Müdürü Dunay, Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı’nın pandemiden önce de var olan ve salgından etkilenen işletmeleri kapsadığını söyledi. Bu işletmelerin faaliyetlerini sürdürmesini, istihdamını korumasını ve yeni istihdam oluşturmasını hedeflediklerini bildiren Dunay, “Geçmiş dönem yani 2021 yılı ortalama istihdamını koruyan ve yeni eleman alacak işletmelere 100 bin liraya kadar geri ödemeli destek veriyoruz.” diye konuştu.

Sunumun ardından soru-cevap kısmına geçildi. Burada KOSGEB yetkilileri, İTO üyelerinin programa ilişkin sorularına yanıt verdi.

Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2022