Ulupınar Mühendislik

Bartın’da faaliyete başlayan Ulupınar Mühendislik, katı yakıtlı kalorifer kazanı ve boyler gibi son teknoloji ısıtma sistemlerinin mamul ve yarı mamul ürünlerini imal ediyor.

Ulupınar Mühendislik’in kuruluş temelleri 1977 yılında atıldı. İlk yıllarda kaynak imalat ve çelik satış ile faaliyetini 2000’li yıllara kadar devam ettirdi. 2009 yılında yeni binasında 3 bin metrekare kapalı, 9 bin metrekare açık olmak üzere toplam 12 bin metrekare alanda hizmet vermeye başladı. Firma, makine parkına ilaveler yaparak Bartın ve çevresindeki sanayi kuruluşlarının ihtiyaçlarını karşılar duruma geldi. Siparişlere göre her türlü mamul ve yarı mamul ürünler ile ısıtma sistemlerinde kullanılan ekipmanların yanında 2012 yılında katı yakıt kaloriferleri kazanı imalatına başladı. Son teknoloji makine ve ekipmanlar ile alanında deneyimli ve uzman personeli ile hizmet veren Ulupınar Mühendislik, faaliyetlerine devam ediyor.

Hedef: Yurt Dışı Pazarları

İşletmenin kurucu yetkilisi Mustafa Ulupınar, “Üretimimizin yurt içinde tüm bölgelere satışı gerçekleşmekle kısa vadedeki hedeflerimize ulaştık. Uzun vadede yurt dışında da satışlarımızı gerçekleştirerek yurt dışı pazarına açılmayı hedefliyoruz” dedi.

KOSGEB Destekleri

KOSGEB’in 4 ayrı destek programından faydalanan Ulupınar Mühendislik, programları başarıyla tamamladı.

İşletme, KOBİGEL - KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamında, kaynak sürecinde istihdam edilecek sertifikalı personel bulamama konusunda yaşanan sorunlar ve çalışanların performansına bağlı olarak ürün kalitesinin etkilenmesi nedeniyle proje başvurusu yaptı.

Bunun yanı sıra proje ile alım/satımı gerçekleştirilen boyler üretimi imalat hattı işletmenin kendi üretim faaliyetleri içerisinde gerçekleştirmek istendi. Proje ile personel bazlı sorunlar ortadan kaldırılarak 10 personelle yapılacak iş, robot yardımıyla gerçekleştirildi. Böylece üretim verimliliği ve kalite arttırıldı. Daha önce müşteri talebine uygun olarak altyapının uygun olmasına rağmen gerçekleştirilemeyen boyler üretimi de kaynak hattının kurulumuyla gerçekleştirildi.

Kaynak işlemlerinin 5 eksenli robotlar vasıtasıyla yapılması sonucunda insan kaynaklı hatalar minimuma indirilerek fire oranları düşürülüp daha hızlı ve yüksek oranda üretime kavuşuldu.

Bu sayede bölgede talep yoğunluğu olan fakat üretimi olmayan bir ürünün üretimine geçildi. Hem bölge hem de ülke taleplerine cevap verir duruma ulaşıldı.

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2022