BİOHENGE Bio Medikal

Yeni doğan yoğun bakım servislerinde kullanılması zorunlu olan ve yüksek maliyetlerle yurt dışından temin edilen TPN yazılımı ve dolum cihazı, KOSGEB desteğiyle geliştirildi

TPN yazılımı ve dolum cihazı, yoğun bakımda yatan, ağızdan beslenmesi mümkün olmayan, özellikle prematüre bebeklerin ve daha büyük hastaların damar yoluyla beslenmesinde kullanılıyor. Hastanın verilerinin takip edilmesini sağlayan sistem, doktor ve hemşirelere büyük avantajlar sağlıyor.

TPN Cihazı

TPN Compounder cihazı yeni doğan yoğun bakımlardaki prematüre bebekler, pediatri ve yetişkin hastalar için temel besin maddelerin tamamının doğru doz ve uygun bir damar yolu ile verilerek sıfır kontaminasyon riskiyle hastaya birden fazla ilaç karışımı yapıyor. Bu cihaz ile birlikte kullanılan ‘Order’ planlama yazılımı ile de hastada oluşabilecek risk gruplarının (sıvı geçimsizliği, osmolarite, protein, non-protein, kalori) hesaplanarak hatalı ilaç hazırlamanın önüne geçilebiliyor.

Kemoterapi İlaç Hazırlama Sistemleri

Genel Merkezi Afyonkarahisar’da bulunan BİOHENGE Bio Medikal, tıbbi cihaz alanında 2018 yılından itibaren genç ve dinamik ekibiyle ürettiği Total Parenteral Nütrisyon (TPN) cihazı, Kemoterapi İlaç Hazırlama Sistemleri, temiz oda ve biyogüvenlik kabinleri üretiyor.  Türkiye’de ve yurt dışında pazarlamak amacıyla üretim, ihracat, satış ve satış sonrası teknik servis alanında faaliyet gösteren firma, Türkiye’de ilk kez tasarımından üretimine kadar tüm süreçlerini gerçekleştirdiği TPN cihazına CE işareti vurma hakkını kazandı. Şirket ayrıca ISO 9001, Hizmet Yeterlilik ve Marka Tescil belgelerine de sahip.

Üniversite ve sanayi iş birliği çerçevesinde Afyon-Uşak Zafer Teknopark Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde 4 yıldır faaliyet gösteren firma, tıbbi cihaz alanında yüksek yerlilik oranları ve Sağlık Bakanlığı onaylı cihazları ile dışa bağımlılığı ortadan kaldırdı ve ülkemize büyük katkıda bulundu.

Ar-Ge Desteklerinden Faydalandı

KOSGEB’in destek programlarından 2018 yılında faydalanmaya başlayan firma, Ar-Ge ve İnovasyon Destek Programı ile İşletme Geliştirme Destek Programı başta olmak üzere farklı desteklerden faydalandı.

Ar-Ge ve İnovasyon Destek Programı kapsamında “TPN Compounder Cihazı” ve “Kemoterapi İlaç Hazırlama Sistemi” konulu projeler, Ar-Ge, Ür-Ge ve İnovasyon Destek Programı kapsamında da ‘’Temiz Oda ve Biyogüvenlik Sistemleri’’ konulu projeyle KOSGEB desteklerinden etkin bir şekilde faydalanmaya devam ediyor.

Gurbetçi Ailenin Vatan Hasretine Son Verdi

Avusturya’dan BİOHENGE Bio Medikal firmasına ulaşan gurbetçi bir aile çocuklarının rahatsızlığı sebebiyle 6 yıldır yaşadıkları yurt özlemini bu yıl sona erdiriyor. Her gün TPN alması gereken özel hastanın ihtiyaçları geçtiğimiz yıllarda Afyonkarahisar’da sağlanamaması nedeniyle memleketlerine gelemeyen aile, bu yıl memleketlerine gelebilecek ve çocuklarının tedavisi hiç aksama olmadan firmanın Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hastanesi’nde kurulu cihazı sayesinde devam edecek.

 

Güncelleme Tarihi: 23 Ağustos 2022