STETO

Bir psikiyatr arkadaşı ile yola çıkan Prof. Dr. Ata Özdemirci, İleri Girişimci Destek Programı ile çevrim içi sağlık hizmetleri sunan STETO isimli bir internet platformu kurdu

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde görev yapan Prof. Dr. Ata Özdemirci, psikiyatr arkadaşı Dr. İlker Küçükparlak ile bir araya gelerek çevrim içi bir sağlık platformu kurma fikri oluşturduklarını ve bu bağlamda alanında uzman kişilere herkesin kolayca erişebileceği, uzman danışan mahremiyetinin korunabileceği bir sağlık hizmeti verme fikriyle STETO’yu kurdu. Diyetisyen, psikolog, fizyoterapist, dil ve konuşma terapisti gibi branşların yanı sıra mentor, özel ders ve yaşam koçluğu gibi alanlarda da hizmet veren STETO, insanların işlerini kolaylaştırarak evden sağlık hizmeti alabilmelerine olanak tanıyor.

STETO’nun kurucu ortağı Prof. Dr. Ata Özdemirci ile bu girişimi hakkında konuştuk:

Kısaca kendinizden bahseder misiniz?

Ben STETO’nun kurucularından Prof. Dr. Ata Özdemirci. Lisans eğitimimi İTÜ İnşaat Mühendisliği bölümünde tamamladım. Sonrasında 2002 yılında Marmara Üniversitesi’nde akademik kariyerime başladım. Ardından yüksek lisans ve doktoramı Marmara Üniversitesi İşletme Ana Bilim Dalı Yönetim Organizasyon Bilim Dalı’nda yaptım. Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde Uygarlık Tarihi, Sosyal Girişimcilik, Bilim Felsefesi ve İşletme Yönetimi derslerini vermekteyim. Akademik çalışmalarımda ve kitaplarımda bilim felsefesi, stratejik yönetim, insan kaynakları ve kurumsal girişimcilik konularında uzmanlaştım ve pek çok köklü işletmede kurumsal dönüşüm projeleri gerçekleştirerek liderlik akademisi kurdum. Aynı zamanda çevrim içi olarak sağlık hizmetleri alanında faaliyet gösteren STETO isimli bir teknoloji şirketinin kuruculardanım.

İşletmenizin kuruluşundan bugüne kadar olan süreçlerini anlatır mısınız?

Çok yakın arkadaşım olan Psikiyatrist Dr. İlker Küçükparlak ile birlikte en başından beri girişim fikrimizi hayal ettik, tasarladık ve gerçeğe dönüştürdük. 2020’de Marmara Teknopark’ta STETO’yu kurarak yolculuğumuza başladık. Ardından ekibimizi tamamlayarak faaliyetlerimize başladık. İşletmemizin kuruluş aşamalarında KOSGEB İleri Girişimci Desteği aldık. Bu destek birçok geliştirme için bize fırsat sağlamış oldu.

Faaliyetleriniz hakkında bilgi verir misiniz?

STETO uzmanlar ile danışanları online olarak bir araya getiren bir platform. Psikolog, diyetisyen, mentor, ses ve konuşma terapisti, fizyoterapist ve profesyonel koç branşlarında 60’ın üstünde uzmanımız bulunuyor.  STETO’da dünyanın neresinden olursa olsun hem danışan hem de uzman açısından fiziksel mesafeleri ortadan kaldırarak randevu alarak ödeme yapabilme ve her zaman ve her yerde görüşme yapabilme imkânı sağlıyoruz.

Yaptığınız çalışmalar hakkında detaylı bilgi verir misiniz?

STETO faaliyetleri üç ana koldan oluşuyor. Birincisi B2C: Son kullanıcıya ulaşarak STETO üzerinden online bir danışmanlık hizmeti almasını sağlamak. İkincisi B2B: Şirke çalışanlarına yan hak olarak STETO hizmetini toplu bakiye tanımlaması üzerinden yaşatmak. Son olarak ise altyapı desteği: STETO kendi görüntülü görüşme altyapısını white label olarak firmalara sunabilmektedir. Herhangi bir şekilde randevu ve görüşme sistemine ihtiyaç duyan poliklinik, hastane, merkez ve okul gibi her kurum aslında doğal bir müşteri adayı STETO için.

Devlet desteklerinden ne şekilde ve hangi kurumlardan faydalandınız?

2020’de KOSGEB’in İleri Girişimci Desteği’nden faydalandık. Bu destek ile teknik anlamda yazılımımızı geliştirecek ve süreci yürütebilecek bilgisayar donanımına sahip olabildik.

Devlet dışındaki desteklere gelecek olursak; Şubat 2022’de Deniz Bank Akvaryum programına katıldık ve Haziran 2022’de STETO Mentor’u açarak markamızı genişlettik. Hemen ardından Temmuz 2022’de Fonbulucu kitlesel fonlamadan 13 milyon TL değerleme üzerinden yatırım alarak firmamızı destekleyen yatırımcılarımızın desteği ile  yolculuğumuza devam ediyoruz.

Gelecekteki yapacağınız projeleriniz hakkında kısaca bilgi verir misiniz? Bu projeler ile neyi amaçlıyorsunuz? Projeler hangi aşamada?

STETO olarak gelecekte global pazarda da genişlemeyi hedeflemekteyiz. Bu hedefleri doğrultusunda İngiltere pazarına girme hazırlıkları yapıyoruz ve Azerbaycan ile görüşmeler gerçekleştiriyoruz.

Aldığınız herhangi bir ödül var mı?

TechAnkara Proje Pazarı 2022’de ilk 100 girişim arasına girerek firmalar ve diğer girişimlerle bir araya geldik.

Küçük işletmelere ve girişimcilere tavsiyelerinizi alabilir miyiz?

Firmalara en büyük tavsiyem küçük ya da büyük işletme olup olmadıklarına bakmaksızın en doğru adımları atmak için iyi, samimi ve enerjik bir ekip kurabilmeleri ve mutlaka profesyonel bir yönetim danışmanlığı almaları olacaktır.

Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2022

Galeri