KOSGEB, yurt dışından ithal edilen ürünleri Türkiye’de yerli ve milli imkânlarla üretecek olan KOBİ’lere 6 milyon liraya kadar destek verecek.

KOSGEB Desteği ile Girişimci oldu, Ar-Ge Yaptı, Şimdi Dünya Pazarında…

KOSGEB Desteği ile Girişimci oldu, Ar-Ge Yaptı, Şimdi Dünya Pazarında…

2014 yılında KOSGEB Girişimcilik desteğiyle kurulan Set Platform işletmesi, sahip olduğu tecrübe ve istek sayesinde hızlı bir gelişme gösterdi. Set platform , öncelikle inşaat sektöründe kullanılan personel asansörleri, dış cephe platform iskeleleri, özel yük asansörleri gibi kaldırma makineleri ve iskele sistemlerinin üretimini, satışını, kiralamasını ve geliştirmesini yapmaktadır.

2015 yılında başladığı KOSGEB destekli  Ar-Ge projesi ile rakiplerin ürettiklerinin çok ilerisinde Z tipi hareketli platform iskele sistemi geliştiren işletme, bu çalışmasını faydalı model kapsamında koruma altına almıştır.

Geliştirilen sistem diğer sistemlerden farklı olarak taşıma ve kurulum kolaylığı sağlamakta, üretim maliyetlerini düşürmüş, önceki sistemlere göre %30 avantaj sağlamış ve ayrıca iş ve işçi güvenliği açısından da avantajlar sunmaktadır.

Bu çalışmaların sonucu olarak geliştirilen iskele sistemleri şehirde yürütülen çalışmalarda, inşaatları süslemekle kalmamış ülke genelinde sektörde yer edinmiş ve imal edilen ürünler Irak, Angola, Gürcistan, Özbekistan gibi ülkelere ihraç edilmektedir.