KOSGEB, yurt dışından ithal edilen ürünleri Türkiye’de yerli ve milli imkânlarla üretecek olan KOBİ’lere 6 milyon liraya kadar destek verecek.

Bir Asra Yakın Tecrübe ve KOSGEB Destekleri ile 20’den Fazla Ülkeye İhracat

Bir Asra Yakın Tecrübe ve KOSGEB Destekleri ile 20’den Fazla Ülkeye İhracat

Kütahya’nın Simav ilçesinde faaliyet gösteren Kazcıoğlu Otomotiv, 77 yıllık geçmişi ile otomotiv sektörünün ihtiyacı olan ara ürünlerin üretimini gerçekleştirerek 20’den fazla ülkeye ihracat yapıyor.

Kazcıoğlu Otomotiv, KOBİGEL projesi ile rekabet üstünlüğü sağlayacak otomasyon ve entegre kalite yönetim sistemini kurdu ve üretim maliyetlerini azaltarak ihracat potansiyelini arttırdı.

2007 yılından beri KOSGEB desteklerinden de etkin bir şekilde faydalanan işletme, basınçlı hortum ve boru kompleleri, ara bağlantı elemanları ile soğuk dövme ürünlerinin üretimini gerçekleştiriyor.

Kazcıoğlu Otomotiv SAN. ve TİC. LTD. ŞTİ. otomotiv sektöründe 1942 yılından 1981 yılına kadar nakliyecilikten BMC servisliğine uzanan değişik dallarda hizmet verdi.

1981 yılından sonra yine otomotiv sektörüne yönelik rekorlu basınç hava, yağ, yakıt hortum ve boru imalatına başlayıp üretimine devam ederken 2012 yılında soğuk dövme tesisini faaliyete geçirdi. Kazcıoğlu Otomotiv, yeni fabrikasına 2014 yılında taşınarak, şu anda 12 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplamda 20 bin metrekare kapalı alan ile üretimine devam ediyor.

Modern Teknoloji İle Üretim

İşletme; otomotiv, traktör, iş makinesi, deniz araçları, demiryolu ve savunma sanayisi sektörlerine; basınçlı boru ve hortum kompleleri, talaşlı işleme parçaları, direksiyon ve süspansiyon parçaları (komple rot), soğuk formasyon dövme ürünlerini modern teknoloji ile imal ediyor.

20’den Fazla Ülkeye İhracat

Kazcıoğlu ürünlerini, talaşlı imalat, boru büküm, montaj, kaynak, kaplama, kalite, kalıp ve Ar-Ge bölümleri bulunan entegre fabrikalarında üreterek hem Türkiye’de satıyor, hem de 20'den fazla ülkeye ihracat yapıyor.

KOSGEB Destekleri İle Hep Bir Adım Öteye

İşletme, KOSGEB’den 2007 yılında KOBİ Kayıtlı Eleman İstihdamı Destek Kredisi, 2008’de Sıfır Faizli İstihdam Endeksli Destek Kredisi, 2009’da Yüz Bin KOBİ Kredisi, 2010’da Ölçek Endeksli Destek Kredisi, 2011’de ise Acil Destek Kredisi programlarından faydalanarak finansman ihtiyacını karşıladı.

Genel Destek Programı kapsamında 2014-2018 yılları arasında Nitelikli Eleman İstihdam, Tanıtım, Test, Analiz ve Kalibrasyon Desteği alan işletme, KOBİGEL 2016-01 Proje Teklif Çağrısı kapsamında gerçekleştirilen proje ile rekabet üstünlüğü sağlayacak otomasyon ve entegre kalite yönetim sistemini kurdu ve üretim maliyetlerini azaltarak ihracat potansiyelini arttırdı.

Yine KOBİGEL 2017-01 proje teklif çağrısı kapsamında gerçekleştirilen proje ile katma değeri yüksek hortum-boru kompleleri üreten firma, yeni projelerle ileri hedefleri doğrultusunda çalışmalarına devam ediyor.

“İşletmemizin bugüne kadar olan gelişim sürecinde KOSGEB desteklerinin payı çok önemli bir yer tutuyor.”

İşletmenin bugüne kadar olan gelişim sürecinde KOSGEB desteklerinin payının çok önemli olduğuna vurgu yapan Kazcıoğlu Otomotiv Genel Müdürü Şeref Kazcıoğlu, şunları aktardı:

“Ülkemizin 2023 ihracat hedefleri doğrultusunda 500 Milyar dolar rakamını yakalamak için biz sanayicilere önemli görevler düşmektedir. Kilogram başına katma değeri yüksek ürünlerden olan direksiyon sistemi parçaları imal ederek; Türklere Anadolu’nun kapılarını ardına kadar açan 1071 Malazgirt Meydan Muharebesi’ne de atıfta bulunmak amacıyla, Cumhuriyetimizin 100. yılında 1071 personel istihdamı sağlayarak işsizlik rakamlarının düşmesine katkıda bulunmak en önemli amacımızdır. Yılların tecrübesiyle gelişmiş ve ana sanayi kolumuzu oluşturan hortum ve boru kompleleri imalatımızda yurt dışında bulunan yeni pazarlara açılmak da hedeflerimiz arasındadır.”