KOSGEB, yurt dışından ithal edilen ürünleri Türkiye’de yerli ve milli imkânlarla üretecek olan KOBİ’lere 6 milyon liraya kadar destek verecek.

Banyolara Estetik Tasarımlı Seramik Ürünler

Banyolara Estetik Tasarımlı Seramik Ürünler

Bartın Seramik, 1994 yılından bu yana çevreye ve doğal kaynaklara saygılı üretim anlayışı ve gelişen teknolojisi ile banyo mobilyaları ve seramik ürünlerinin imalatını gerçekleştiriyor

1994 yılında, Bartın’a bağlı Şiremir Tabaklar Köyü’nde 28 bin metrekaresi kapalı olmak üzere 70 bin metrekarelik alanda aile şirketi olarak kurulan Bartın Seramik; asma klozet, duvara sıfır klozet, rezervuar, ayaklı lavabo, monoblok lavabo, bide, tuvalet taşları, pisuar, ara bölme, etajer, kâğıtlık, sabunluk, mobilya uyumlu lavabolar, tezgâh üstü lavabo, tezgâh altı lavabo gibi birçok banyo mobilya ve seramik ürünlerinin imalatını gerçekleştiriyor.

Teknoloji ile Gelişen Kurumsal Yapı

Ar-Ge’ye ve yeniliğe her zaman önem veren Bartın Seramik, üretim hattını yeni teknoloji makine teçhizatı ile destekleyerek başlangıçta aylık 15 bin adet/parça üretimini aldığı destekler ve yaptığı yatırımlar sayesinde günümüzde aylık 100 bin adet/parçaya çıkarmayı başardı. İşletme, Bartın Organize Sanayi Bölgesi’nde ortak kuruluşu olan mobilya fabrikasında üretilen banyo mobilyalarıyla seramik ürünlerine ticari ürünler üreten Çaycuma Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikasında, yerel ve ulusal pazarda destek sağlamaya ve güç kazandırmaya devam ediyor.

Küresel Pazarda Tasarım Ürünler

Türkiye’de 81 ilde satış noktası olan ve satışlarının yaklaşık yüzde 30’unu ihracatla oluşturan Bartın Seramik, dünyanın birçok ülkesine “Quarter Bath” ve “Alvit” markalarıyla satış yapıyor2021 yılında Alvit markasının yanında özellikle yurt dışı müşterilerine küresel pazarda iyi hizmet verebilmek için Quarter Bath markasını da oluşturarak yurt içi pazarın yanı sıra yurt dışında da 50’den fazla ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Almanya ve İtalya başta olmak üzere Avrupa ülkeleri ile Orta Doğu, Balkanlar ve Kuzey Afrika ülkelerine ihracat yapan Bartın Seramik; Arnavutluk, Sırbistan, Almanya, İtalya, Kosova, Rusya ve Azerbaycan’ın yanı sıra yeni yapılan bağlantılar ile Dubai ve Katar pazarlarına satış yapıyor.

Yeni tasarım ürünlerle 250’den fazla model üretimini 2025 yılına kadar 15 milyon dolarlık yatırımla kapasitesini daha da arttırıp ihracat payını yüzde 60’a çıkarmayı hedefliyor.

KOSGEB’den 4 Ayrı Destek

Bartın Seramik, KOSGEB’in 4 ayrı destek programından yararlandı. Bunlar:

- Genel Destek Programı (danışmanlık, nitelikli eleman, yurt içi fuar, ürün kataloğu, yurt dışı iş gezisi),
- İşletme Geliştirme Destek Programı (yurt içi fuar),
- Ar-Ge ve İnovasyon Destek Programı (makine-teçhizat, yazılım ve hizmet alımları, personel giderleri),
- KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı (personel giderleri, proje hazırlama hizmet alımı, yazılım, makine- teçhizat).

KOSGEB Desteği ile Dünyada İlk

2017 yılında sonuçlanan ‘’Press Baskı Metodu ile Rezervuar Kapak Üretimi’’ projesi ile Ar-Ge ve İnovasyon Destek Programı’ndan yararlanan Bartın Seramik,  dünyada ilk olan bir uygulamayı gerçekleştirdi.

Önceden geleneksel yöntemlerle yapılan rezervuar kapaklarının üretimi, sıvı vitrifiye seramik çamuru stok havuzlarından pompa kullanılarak kalıpların içerisine dolduruluyor ve ürünün sertleşmesi için kapalı kalıp içerisinde bırakılması ve ürünün ihtiva ettiği nemi uzaklaştırmak için ise kalıp açıkken beklenmesi gerekiyordu. Daha sonra da kapaklar kalıplardan alınarak temizlik ve bakımları yapılıyordu. Tüm bu süreçler için en az 8 saat gerekiyordu. Üretim sürecinde yürütülen Ar-Ge ve İnovasyon Destek Programı ile üretim esnasında atık olarak geri dönen yarı katı vitrifiye seramik çamurunun,  vakum preste 30x45x2,5 cm ebatlarında plaka şekline getirildikten sonra sıkıştırma presine bağlı olan kalıp sistemi içerisinde sıkıştırılarak kapak şeklini alması sağlandı. Daha önce saatler süren işlemler sadece bir dakika gibi bir sürede yapılabilir duruma geldi. Böylelikle zamandan tasarruf sağlanarak işçilik maliyetleri düştü, kâr ve verimlilik arttı.

KOSGEB Desteği ile Robotik Altyapı

2021 yılında KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamında yer alan projesiyle de KOSGEB’den destek alan Bartın Seramik, sırlama prosesini endüstriyel robotik altyapıya kavuşturarak güçlendirdi. İnsan kaynaklı hataların yoğun olması buna bağlı olarak müşteri şikâyetlerinin artması nedeniyle bu projeye ihtiyaç duyan Bartın Seramik, halen destek süreci devam eden bu proje ile sırlama prosesinin insana bağımlılığı azalttı ve hatalar en aza indirilerek robotik altyapı ile diğer iç ve dış proseslerle akıllı ve esnek otomasyon sistemine geçiş sağladı. Böylece robotik altyapıya geçiş ile ham madde etkin ve verimli kullanılarak maliyetler düşürüldü. Yurt içi ve yurt dışı piyasada rekabet edebilir koşullara ulaşıldı.

Ürünlerini Bureau Veritas, CE ve SGS kalite standartlarında üreten Bartın Seramik; ürün kalitesi, müşteri memnuniyeti, teknoloji takibi, eğitim ve takım ruhu, sürekli gelişim, etik ve çevre duyarlılığı üzerine kurduğu kalite politikasını ve anlayışını her türlü üretim ve hizmet çalışmalarında özenle ve sürekli olarak uygulamaya devam ederken, yenilikçi ve doğru fiyatlı ürünler ile bir dünya markası olmayı hedefliyor. Ekonomik değer yaratarak ülke ekonomisine daha çok fayda ve katkı sağlamayı amaçlıyor.