KOSGEB, yurt dışından ithal edilen ürünleri Türkiye’de yerli ve milli imkânlarla üretecek olan KOBİ’lere 6 milyon liraya kadar destek verecek.

Kontrplak Üreticisi Dünya Pazarındaki Etkinliğini Artırıyor

Kontrplak Üreticisi Dünya Pazarındaki Etkinliğini Artırıyor

KOSGEB’den aldığı Ar-Ge desteğinden sonra yüzde 100 yerli üretime başlayan Erapan Orman Ürünleri, Türkiye’nin en önemli kontrplak üreticilerinden biri haline geldi

Orman ürünleri sektöründe 1980’li yılların başlarında kereste imalatı ile başlayan Erapan Orman Ürünleri, bugün Türkiye'nin en önemli kontrplak üreticilerinden biri haline geldi. Yüzde 100 yerli üretim yapan bir işletme, kurulduğu fabrikalarda da yılda 41 bin metreküp kontrplak imalatı gerçekleştiriyor.

Yerli Üretimle Dünya Standardını Yakaladı

Ürettikleri ürünler arasında çam kontrplak, kayın kontrplak, kavak kontrplak, wire mesh ve hexa filmli kontrplak gibi birçok ürün bulunan firma 2018 yılında dünya standartlarına uygun yeni tesisini devreye sokarak bu yatırımıyla birlikte global kontrplak tedarikçilerinin ilgi odağına yerleşti. Dünya inşaat piyasalarının önde gelen kalıp firmalarıyla anlaşmalarını gerçekleştiren firma, uluslararası geçerliliğe sahip birçok standart belgesini de bünyesine katmış durumda. Başta FSC, EN, CE, ISO gibi belgelerin tümüne sahip olan firma ürünlerinin kalitesi ile de ayrıca dikkatleri üzerine çekiyor.

Avrupa’nın İlgi Odağı Oldu

Özellikle Avrupalı tedarikçiler tarafından tercih edilen ve günden güne talep sayısını artıran ERA-GOLD Plywood, Erapan firmasının gözdeleri arasında yer alıyor. Çam kontraplak olan marka 11 katmandan oluşuyor ve diğer ürünlerde olduğu gibi WBP tutkal kullanılıyor.

Güçlü yerel üretim zinciri ve yüzlerce markanın binlerce ürününün temelini oluşturarak ihtiyaçlara çözüm ortağı olan ürünler ürettiklerini anlatan firma, sektörün öncülerinden olmaya devam edeceklerini dile getiriyor.

Erapan Kontrplak teknolojik donanımı ve uzman kadrosu ile yurt içinde ve yurt dışında kontrplak ihtiyaçlarınıza sınırsız hizmet anlayışı ile birçok alana profesyonel çözümler sunuyor. Erapan Kontrplak’ın tesislerindeki Kalite Yönetim Sistemi ISO-9001 - ISO 14001' ve ayrıca TSE - FSC ve CARB belgeleri de mevcut.

8 Farklı Ülkeye İhracat

211 personele istihdam sağlayan işletme, yurt içindeki tüm bölgelere bayilik ağı ile hizmet veriyor. Yurt dışı pazarında ise; Fransa, İspanya, İtalya, Yunanistan, Bulgaristan, Fas, Cezayir ve Makedonya’ya ihracat yapıyor.

KOSGEB Destekleri

2018 yılında KOSGEB’den Genel Destek Programı kapsamında Test ve Analiz Desteği’nden yararlanan Erapan, 2019 yılında da İşletme Geliştirme Destek Programı kapsamında Nitelikli Eleman İstihdam Desteği’nden faydalandı.

2022 yılının ilk aylarında Ar-Ge ve İnovasyon Destek Programı’ndan yararlanmaya başlayan işletme, aldığı bu destek ile yanmaya dayanıklı kontrplak üretimi yaparak üç farklı metot geliştirmiş ve bunların deneysel analizlerinin yapılması neticesinde de fiziksel ve mekanik açıdan standartları karşılayan en uygun kontrplağı üretmeye başladı. İşletme halen Ar-Ge ve İnovasyon Destek Programı’ndan yararlanmaya devam ediyor.