Yenilikçi, teknolojik ve katma değeri yüksek bir ürün üreten, bu ürünü uluslararası pazarlara taşımak isteyen ve ihracat odaklı çalışan KOBİ’ler önceliğimiz olmak üzere yeni bir vizyon ile bütün KOBİ’lerimize gerekli desteği sağlayacağız.

Amerika’ya Çelik Ürünler

Amerika’ya Çelik Ürünler

SMI Grup, değişik alanlarda kullanılan çelik ürünlerin yanında güneş enerji santralleri ve aksamları üretiyor. Firmanın ürünleri, Amerika’dan ve Avrupa ülkelerinden talep görüyor

SMI Grup, yurt dışından temini ve lojistiği zor olan parçaların Avrupa standartlarında üretilmesini ve kullanıcıya sunulmasını sağlamak amacıyla 2007 yılında otomotiv teknolojileri, mühendislik ve danışmanlık alanlarında hizmet vermek üzere bin 350 metrekare alanda Aksaray Organize Sanayi Bölgesi’nde kuruldu. 2009 yılında SMI GRUP ve SMITRANS marka tescillerini alarak araç üstü ekipmanlar üzerine faaliyet göstermeye başladı.

Artan Yatırımlar

2014 yılı itibariyle Aksaray bölgesinde artan yatırımlar göz önüne alındığında çelik konstrüksiyon işlerinde faaliyet göstermeye başlayan SMI Grup, endüstriyel çelik binalar imalatına başladı. Bu kapsamda faaliyetlerini geliştiren firma, üretim kapasitesini de arttırarak bin 350 metrekare daha imalat binası yaptı ve imalat alanını 2 bin 700 metrekare olarak güncelledi.

2015 yılından itibaren Türkiye’de yenilenebilir enerji yatırımların artması ve sürekli olarak gelişmesi sebebiyle yenilenebilir enerji santralleri kurulumu üzerine yoğun bir çalışma yapan firma, üretim kapasitesinin büyük bir kısmını yenilenebilir enerji mekanik aksam parçaları imalatına yoğunlaştırdı. Bu alanda sabit güneş enerji santralleri mekanik aksam parçaları, tracker güneş takip sistemleri parça imalatı ve kurulumu, mobil (taşınabilir) GES santralleri imalatı, biyogaz ve biyokütle tesislerinin kurulumu ile faaliyetlerini arttırdı. Halen yenilenebilir enerji tesisleri mekanik aksam parçaları imalatına devam eden SMI Grup, faaliyetlerini geliştirilmesiyle birlikte bina yatırımlarına da devam ederek 2022 yılında toplamda 10 bin metrekare alanda 6 bin metrekare üretim binasıyla da üretimlerine devam ediyor.

Birçok Ülkeye İhracat

Faaliyet konusuyla ilgili olarak yurt içi ve yurt dışı pazarda oldukça önemli bir yere sahip olan SMI Grup; Almanya, Amerika, Avusturya, Ukrayna, Macaristan, Makedonya ve Azerbaycan’a ihracat yapıyor.

KOSGEB’le Büyüyen Yatırımlar

İşletme, beş farklı destek programını başarıyla tamamlayarak KOSGEB desteklerinden üst düzeyde faydalandı.

Ar-Ge ve İnovasyon Destek Programı ile atık yönetim ekipmanları alanında yeni bir ürün tasarımı geliştiren SMI Grup, projesini başarılıyla tamamlamasıyla birlikte Endüstriyel Uygulama Desteği kapsamında makine yatırımları da yaparak yeni bir Ar-Ge ürününün seri üretimine başladı.

Mühendislik faaliyetlerinde de bulunan SMI Grup, KOBİ Proje Desteği kapsamında bölgenin en büyük firmalarında olan Mercedes firmasıyla anlaşarak onaylı tedarikçileri arasında yerini aldı ve Mercedes’in faaliyetlerinde çözüm ortağı oldu. Yenilenebilir enerji projeleriyle iki defa KOBİGEL KOBİ Gelişim Destek Programı’ndan da faydalandı ve bu faaliyet alanındaki makinelerin büyük bir kısmını KOSGEB destekli olarak temin etti.