Yenilikçi, teknolojik ve katma değeri yüksek bir ürün üreten, bu ürünü uluslararası pazarlara taşımak isteyen ve ihracat odaklı çalışan KOBİ’ler önceliğimiz olmak üzere yeni bir vizyon ile bütün KOBİ’lerimize gerekli desteği sağlayacağız.

Yerli Yazılımla Teknolojiye Yön Veriyor

Yerli Yazılımla Teknolojiye Yön Veriyor

Macellan Bilişim; geliştirdiği teknolojik ürünler, sunduğu çözümler ve dijital dönüşümde elde ettiği başarılarıyla yerli yazılımın gücünü tüm dünyaya gösteriyor

4 mühendis arkadaşın 2014 yılında henüz üniversite öğrencisiyken bilgi ve iletişim teknolojileri alanındaki projelerini KOSGEB’e sunmasıyla başlayan girişimcilik serüveni, KOSGEB’den Ar-Ge ve İnovasyon Desteği alarak Macellan Bilişim’i kurmasıyla devam ediyor. KOSGEB-İstanbul Ticaret Üniversitesi iş birliğiyle TEKMER binasında işlik tahsis edilen, personel istihdamı, ofis mobilyaları ve teknoloji donanımları için KOSGEB’den geri ödemesiz destek verilen girişimciler daha sonra Nitelikli Eleman İstihdam Desteği’nden de yararlandı. Kuruluş aşamasında yanlarında olan ve sonrasında da birçok desteğinden faydalandıkları KOSGEB’i, her zaman anlattıklarını belirten Macellan firmasının kurucu ortağı ve Genel Müdürü Göktürk Yetim, Ar-Ge ve İnovasyon Destek Programının girişimciler için adeta bir can suyu olduğunu, her girişimcinin bu fırsattan mutlaka yararlanması gerektiğine dikkat çekiyor.

Teknoloji Firması

Bir Ar-Ge ve inovasyon şirketi olan Macellan, günlük kullanıma hitap eden teknolojiler geliştirerek girişim stüdyosu olarak hizmet veriyor. Teknolojinin bir adım ötesinden ilerleyerek müşterilerinin teknolojiden maksimum şekilde faydalanmasını amaç edinen firma, sadece sektördeki ihtiyaçları karşılamak değil aynı zamanda müşterilerinin iş süreçlerini minimize edecek yenilikçi çözümler sunmayı hedefliyor.

En Hızlı Büyüyen 6. Şirket

2020 yılında TOBB 100 Ödül Töreni’nde Türkiye’nin en hızlı büyüyen 11. şirketi olarak seçilen, 2021 yılında da 6. şirketi olmaya layık görülen Macellan Bilişim, hayatın akışını ve insanların alışkanlıklarını değiştiren girişimler kuruyor.

Dijital Dönüşüm

Firma Arşimet Dijital Arşiv, Bulut Filo Yönetimi, Lagina Biyometrik İmza ve Alternatif SuperApp ürünleriyle B2B ve B2C sistemleri için hizmet veriyor. Arşimet Dijital Arşiv’le kâğıdı, Bulut Filo Yönetimi’yle aracı, Lagina Biyometrik İmza’yla imzayı dijitalleştiren firma son olarak alternatifle parayı dijitalleştirmeye yönelik çalışmalarına devam ediyor.

4 Ülkede Aktif

Yazılım alanında faaliyetlerini sürdüren Macellan, iş ortaklığı yaptığı birçok firmaya kolaylaştırıcı ve maliyet düşürücü çözümler sunuyor. Merkez ofisi Kâğıthane İstanbul’da yer alan Macellan; Türkiye, Amerika Birleşik Devletleri, Kanada ve Katar olmak üzere 4 ülkede 6 ofisle hizmet veriyor. Uluslararası standartlara uygun olan Macellan Bilişim’in ürünleri, mevcut dil desteğiyle her ülkede mevzuata uygun şekilde anında faaliyete geçebilecek donanıma sahip bulunuyor. Aynı zamanda bu ülkelerde satış için temsilciler faaliyetlerde bulunuyor.

Yılda 30 Milyon Liranın Üzerinde Satış

Ürettiği yazılım bedellerinin getirdiği 2022 yılı net satışları 30 milyon liradan fazla olan,  Alternatif SuperApp’te son yılda 200 bine yakın yeni müşteri kazanan firma, yaklaşık 160 çalışanıyla faaliyetlerine devam ediyor.

Farklı Sektörlerce Kullanılıyor

Macellan’ın ürettiği Arşimet ürününü belgelerini dijitalleştirmek isteyen birçok kamu ve özel sektör kuruluşu kullanıyor. Arşimet Dijital Arşivle şimdiye kadar 100 milyondan fazla belge dijitalleştirildi. Bulut Filo sektördeki en büyük oyuncu olarak birçok filo şirketi ve kamu kuruluşunun araç ERP’si olarak yoluna devam ediyor. Lagina 10’dan fazla banka, Turkcell ve İGDAŞ gibi firma tarafından dijital imza teknolojisi adına kullanılıyor. Alternatif SuperApp bünyesinde belediyeden üniversiteye, kafe restorandan eğlence alanlarına birçok farklı sektörden 100’e yakın firmanın dijital cüzdanı bulunuyor.