KOSGEB, yurt dışından ithal edilen ürünleri Türkiye’de yerli ve milli imkânlarla üretecek olan KOBİ’lere 6 milyon liraya kadar destek verecek.

65 Çeşitlik Ürün Yelpazesi 105 Ülkeye İhraç

65 Çeşitlik Ürün Yelpazesi 105 Ülkeye İhraç

2011 yılında faaliyete başlayan Porlanmaz Fırın Makineleri, yüksek kapasiteli ve yakıt tasarruflu fırın makineleri üretimi yaparak yurt içi ve yurt dışı satışlarını 3 kat arttırdı

Porlanmaz Fırın Makineleri, Konya’da faaliyet göstermeye başlayarak fırın makineleri üretimi ve paslanmaz sac tedarik ve satışı yapıyor. Önceleri 500 metrekare çalışma alanında sac satış işiyle ticaret hayatına başlayan firma, 2013 yılından sonra 2 bin metrekarelik bir fabrika alanına geçerek faaliyetlerine fırın makinesi üretimini de kattı. O dönemler sektördeki fırın makine çeşitliliğindeki yetersizlikler nedeniyle üretimlerini daha çok artırdıklarını ve Ar-Ge çalışmalarına hız kazandırdıklarını anlatan işletme yetkilisi Süleyman Öz, piyasadaki açıkları iyi tespit ederek ihtiyaca yönelik fırın üretimleri yapmaya başladıklarını anlattı. İşletmenin başlıca üretimleri; paslanmaz metal ürünleri satışı, metal işleme ve fason kesim büküm işlemleri, ham çelik ürünlerinin kesim büküm kaynak vb. işlemlerinin üretim ve satışı, fırın makineleri, hamur işleme makineleri, gıda işleme yardımcı ekipmanları üretim ve satışı. Porlanmaz Fırın Makineleri ürettiği 65 çeşit ürün yelpazesi ile yurt içi ve yurt dışı birçok bölgeye de hizmet veriyor.

Üretimimizin Yüzde 90’ı İhracata Yönelik

Porlanmaz Fırın Makineleri yetkilisi Süleyman Öz, sözlerine şu şekilde devam etti:

Sektörün önde gelen işletmelerinden biriyiz. Ülkemizi de bu sektörde iyi şekilde temsil ettiğimizi düşünüyoruz. Üretimimizin yüzde 90’ı ihracata yönelik. Yurt dışında Rusya, Amerika, Avustralya, Fransa, Almanya, Japonya, Çin ve Afrika ülkeleri başta olmak üzere 105 ülkeye ihracat yapıyoruz ve 8 ülkeye de bayilik sistemi kurarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Yurt içinde de bayiliklerimiz ve doğrudan satış kanallarımızla hizmet veriyoruz. Avrupa standartlarında üretim yaparak sadece imalat ve satış aşamasında değil satış sonrası hizmetlerimizle de müşterilerin güvenini kazanmaya çalışıyoruz.

Proje Başvuru Sonrası Satışlarımızda Artış Oldu

Üretimin her aşamasında, alanında uzman bir kadronun titiz işçiliğiyle imal ettikleri ürünleri hep daha iyi olabilmek adına sürekli çalışarak ve ürün yelpazesini genişleterek yurt içi ve yurt dışı başarılara devam etmek istiyoruz.

“Yüksek Kapasiteli ve Yakıt Tasarrufu Sağlayan Çift Arabalı Döner Fırın Prototipinin Seri Üretimi ve Ticarileştirilmesi” adlı projemiz Endüstriyel Uygulama Destek Programı kapsamında desteklenmiş ve projemiz başarıyla tamamlamıştır. Proje başvuru tarihinden sonra yurt dışı satışlarımız yüzde 332 ve net satışlarımız ise yüzde 162 arttı.

Endüstriyel Uygulama Desteği Farklı Pazarlara Yöneltti

Porlanmaz Fırın Makineleri’nin KOSGEB ile yolları 2012 yılında kesişti. Personel Desteği, Fuar ve Katalog Desteği gibi desteklerle başlayan süreç, firmanın talep artışı sonucu imalata yönelmesiyle birçok desteklerden yararlanma başarısı elde etmesine olanak tanıdı. Üretiminin artması sonucu büyüyerek ve ölçek değiştirerek devam eden sürecinde Endüstriyel Uygulama Destek Programı’ndan yararlanmak ise firma olarak farklı pazarlara girebilmeyi ve farklı ülkelere ihracat yapabilmesini sağladı.

Büyümelerindeki katkılardan dolayı KOSGEB’e teşekkür eden Süleyman Öz, ‘‘KOSGEB’deki personel bir devlet memuru gibi değil de bir destekçi gibi bize yaklaştı. KOSGEB’in desteğini hep arkamızda hissettik. Bu da farklı projeler yürütme konusunda bizleri tetikledi. Şimdi 5 milyon TL tutarında yatırım projemiz var. Bunun sürecine devam ediyoruz. Bu yatırım ile 3 bin metrekareden 15 bin metrekareye çıkacağız. Önümüzdeki süreçte de sektörde lider olmak ve ihracatımızı daha da artırmak istiyoruz. Bu kapsamda, KOSGEB ile iş birliğimiz artarak devam edecek’’ diye konuştu.