Yenilikçi, teknolojik ve katma değeri yüksek bir ürün üreten, bu ürünü uluslararası pazarlara taşımak isteyen ve ihracat odaklı çalışan KOBİ’ler önceliğimiz olmak üzere yeni bir vizyon ile bütün KOBİ’lerimize gerekli desteği sağlayacağız.

Togg’dan Su Sızmaz

Togg’dan Su Sızmaz

Otomotiv, havacılık ve savunma sektörüne yüksek teknolojili ürünler geliştiren Sanver Mühendislik tarafından kurulan tesis, Togg araçlarının sızdırmazlık testlerini yapıyor

2010 yılında girişimcilik desteği ile Bursa’da kurulan Sanver Mühendislik, oluşturduğu kurumsal yapıyla, global otomotiv, havacılık ve savunma sektörüne yüksek teknoloji içerikli üretim hatları, robotik sistemler, test sistemleri ve otomasyon yazılımı alanlarında anahtar teslim hizmetler sunuyor.

Dinamik ve Statik Su Testi Tesisleri

İşletme, Togg Akıllı Cihaz için geliştirdiği Dinamik ve Statik Su Testi Tesisi ile WCM standartlarına uygun projeler tasarladı ve imal ederek bu projeleri uygulamaya geçirdi. Geliştirilen bu tesislerde ülkemizde üretilen ilk akıllı cihazlar olan Togg araçlarının Dünya Test Normlarına uygun sızdırmazlık testleri yapılıyor.

Sızdırmazlık Testleri

Geliştirilen Statik Su Testi Tesisi tam kapasiteye sahip.  Bu istasyonlarda üretilen akıllı cihazlar farklı süre boyunca, değişken su yoğunluğunda sızdırmazlık testine tabi tutuluyor. Test sonrası ise sistemde uygulanan kurutma sistemi sayesinde araç kurutma işlemi otomatik olarak gerçekleştiriliyor. Bu sayede aracın tüm hatlarıyla su sızdırmazlığı kontrol ediliyor. Üretilen tüm araçların su sızdırmazlığı kalite normlarına uygun kontrolü sağlanıyor.

Test Sonrası Otomatik Kurutma

Dinamik Su Testi Tesisi, aracı dokuz farklı pozisyon ve açılarda hareket ettirerek her pozisyonda farklı sürelerde stabil veya değişken yoğunlukta testler gerçekleştiriyor. Bu sayede aracın farklı yol koşullarında ve farklı park pozisyonlarında tüm hatlarıyla su sızdırmazlığı kontrol ediliyor. Ayrıca statik su tesisinden farklı olarak bu tesiste batarya teknolojisinin su sızdırmazlığı da kontrol edilerek üretimi gerçekleştirilen araçların sızdırmazlık kalite normlarına uygunluğunun kontrolü sağlanıyor. Tüm testler sonrasında özel olarak tasarlanmış hareketli kurutma sistemi sayesinde aracın test sonrası kurutma işlemleri otomatik sistemlerle gerçekleştiriliyor.

Sanver Mühendislik Genel Müdürü Nurşen Sanver, işletmenin gelişim süreci ve Togg Akıllı Cihazları ile ilgili şu şekilde açıklamalarda bulundu:

Kuruluşumuzdan itibaren Ar-Ge faaliyetlerine önem veriyoruz. Üniversite - sanayi iş birliği kapsamında Uludağ Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi ve Teknoloji Transfer Ofisleri ile akademik çalışmalar yürütüyoruz. KOSGEB ve TÜBİTAK projelerimizi ise patent ve faydalı model çıktıları ile taçlandırıyoruz.

Bu çalışmalarımızla birlikte 2020 senesinde Ar-Ge faaliyetlerimiz ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Tasarım Merkezi unvanını almaya hak kazandık.

2022 senesinde kendi alanımızda ulusal çapta iki adet birincilik ödülümüz, uluslararası ise sürdürülebilirlik alanında bronz ödüllerimiz mevcut.

2023 senesine geldiğimizde, kuruluşumuzdan itibaren 16 farklı ülkeye yerli ve milli üretimler ile yüksek teknolojili sistemlerin ihracatını gerçekleştirebilmenin gururunu yaşıyoruz.

Her geçen gün büyümeye devam eden bir firma olarak; müşteri odaklı tasarım, imalat, yazılım özetle anahtar teslim projeleri ile otomotiv, savunma ve havacılık sektörlerine hizmet sunmaya devam eden önemli mühendislik firmalarından olmayı başardık.

Uluslararası Mühendislik Çalışmaları

Firmamızı kurduğumuz günden itibaren çalıştığımız tüm kurumsal firmalar ile iş birliğimiz hala sürmekle beraber; yapmış olduğumuz mühendislik çalışmalarımızın vermiş olduğu güvenle bir çok yerel müşterimizin global kuruluşları ile çeşitli projeler üretiyoruz. Örneğin; Valeo Türkiye ile başlayan serüvenimiz Valeo İtalya, Meksika, Hindistan, Çin ve İspanya ile devam etmektedir. Bakıldığında Meksika’daki potansiyel müşteriye ulaşmak oldukça zor olmasına rağmen bu başarıyı lokal müşterilerimizdeki memnuniyeti ve hizmet kalitesini en üst seviyede tutarak inovatif mühendislik çalışmalarımız ve en önemlisi başarıya inanan ekip ruhumuz sayesinde başardık.

Togg’da Yer Almak Onur Verici

Ülkemizin gururu Togg Akıllı Cihaz’ın üretim yolculuğunda bulunmak, otomotiv sektöründeki deneyimlerimizi içeren test tesisi projelerinde yer almak, Türkiye’nin rüyasına inananlar ve başarıya odaklananlar arasında olmak gurur verici.

Togg’u sadece bir otomotiv olarak tanımlamak inovasyon odaklı çalışmaları bir çerçeveye sığdırmaya çalışmaktır. O yüzdendir ki, Togg alanında uzman mühendislerin fütüristlik düşüncelerinin eseridir.

Tasarım, imalat, otomasyon ve izlenebilirlik yazılımları ile anahtar teslim gerçekleştirdiğimiz projeler sayesinde Togg dünyasında emeğimizin yer alması bizler için onur vericidir.

Başarının anahtarı inanmanın engebeli yollarından geçer. Sanver Mühendislik olarak her zaman kendimizi “Mühendisliğin Çözüm Noktası” olarak tanımlıyoruz.