Yenilikçi, teknolojik ve katma değeri yüksek bir ürün üreten, bu ürünü uluslararası pazarlara taşımak isteyen ve ihracat odaklı çalışan KOBİ’ler önceliğimiz olmak üzere yeni bir vizyon ile bütün KOBİ’lerimize gerekli desteği sağlayacağız.

Geliştirdiği Simülatör Togg’da Kullanılıyor

Geliştirdiği Simülatör Togg’da Kullanılıyor

SANLAB, Ar-Ge ve İnovasyon Desteği ile Bekoloder Simülatörü geliştirdi. Endüstriyel Uygulama Desteği ile Türkiye’nin ilk simülatör fabrikasını kurdu. Temellerini KOSGEB’le attığı bu teknoloji sayesinde Togg’a özel bir simülatör geliştirdi

SANLAB Kurucu Ortağı Salih Kükrek: Togg, ülkemizin en büyük hayallerinden birini gerçeğe dönüştürmek üzere adım attı. Biz de bu projeye geliştirdiğimiz simülatör ile katkıda bulunmaktan gurur duyuyoruz.

SANLAB, savunma sanayine ve otomotiv sektörüne yönelik geliştirdiği gerçek zamanlı robotik teknolojileri ile benzersiz çözümler sunuyor. Üretim ve Ar-Ge aşamalarında simülasyon ve test gereksinimi olan sektörler için hızlı prototipleme ve test kabiliyetleri kazandırma adına yüksek performanslı 6DOF Hareketli Platformlar geliştiriyor.

6DOF Hareketli Platform

6DOF Hareketli Platform; sinyal tekrarlayıcı, sinyal üreteci, simülasyon tablası, test platformları gibi çok çeşitli uygulamalar için savunma, havacılık, otomotiv, test ve simülasyon endüstrilerine hizmet veriyor. Yüksek kalite standartlarına uygun olarak üretilen ürünleri, müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılayarak projelerine katma değer sağlıyor. Yüksek kaldırma kapasitesine ve frekans cevabına sahip test platformlarına dair geliştirme süreçlerine devam ediyor.

Hava, Deniz ve Kara Araçları İçin

SANLAB tarafından geliştirilen ve savunma sanayi başta olmak üzere farklı sektörlerde faal olarak kullanılan 6DOF Hareketli Platformlar; hava, deniz ve kara araçlarındaki titreşim ve ivmelerin, yüksek hassasiyet ve gerçeklikte denenmesini sağlıyor.

6DOF hareketli platformlar, özellikle hareketten etkilenen veya harekete bağlı bazı fonksiyonlar yerine getiren cihazların performans, doğrulama testlerinde vazgeçilmez bir rol oynuyor. SANLAB, prototip zamanlarını, maliyetlerini ve Ar-Ge sürelerini son derece azaltan test sistemleri ile savunma ürünlerinin doğru ve hatasız üretilmesini sağlıyor.

ASELSAN İş Birliği

Geliştirdiği robotik çözümler ile savunma sanayinin gelişimine hız kazandıran SANLAB, 2020’de ASELSAN iş birliği ile millileştirdiği Türkiye’nin ilk gerçek zamanlı 6DOF Hareketli Platformu ile Türkiye’nin bu konudaki dışa bağımlılığını ortadan kaldırıyor. Simülasyon ve test sistemleri alanındaki dışa bağımlılığı tamamen bitirmeyi hedefliyor.

Togg Tarafından Kullanılıyor

SANLAB tarafından geliştirilen Sürücü Döngüde Simülatörü, yerli otomobil projesi kapsamında Togg tarafından kullanılıyor. Otomobile ilişkin matematiksel modeller ve yapay zekâ sistemleri bu simülatör ile test edilebiliyor. Sistem ayrıca, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti eş finansmanıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında uygulanmakta olan Açık İnovasyon Otonom Araç Geliştirme ve Test Platformu (OPINA) Projesi’nde kullanılıyor.

“Gurur Duyuyoruz”

Türkiye’nin Otomobili projesine katkıda bulunmaktan mutlu ve gururlu olduklarını dile getiren SANLAB Kurucu Ortağı Salih Kükrek, “Togg, ülkemizin en büyük hayallerinden birini gerçeğe dönüştürmek üzere adım attı. Biz de bu projeye geliştirdiğimiz simülatör ile katkıda bulunmaktan gurur duyuyoruz.

Tıpkı otomobil gibi bizim de tamamen yerli olarak geliştirdiğimiz simülatörümüzü, ‘döngüde sürücü’ ve ‘döngüde yazılım ve donanım’ simülasyon altyapısı ile sağladık. Bu simülatör ile Togg mühendisleri, geliştirdikleri detaylı matematik modelleri ve yapay zekâ sistemlerini test edebiliyor. Simülatörümüz ilk olarak 27 Aralık 2019’da Togg’un ön gösterim etkinliğinde ve akabinde 29 Ekim 2022’de Togg Gemlik Kampüsü açılış etkinliğinde sergilendi” dedi.

Togg ve OPINA

Togg ile gerçekleştirdikleri projenin akabinde OPINA projesinin de bir paydaşı olduklarını ifade eden Kükrek, “SANLAB olarak elektrikli ve otonom araç geliştirme konularında Togg ve OPINA olmak üzere Türkiye’nin en önemli projelerinin paydaşı olmanın gururunu yaşıyoruz. Yüksek teknoloji alanında milletimize hizmet etmeye devam ediyoruz” diye konuştu.

Ar-Ge’sini KOSGEB’le Yaptı

SANLAB, 2011 yılında KOSGEB’in Ar-Ge ve İnovasyon Destek Programı kapsamında aldığı destek ile kara taşıtları ile ilgili Türkiye’nin ilk simülasyon projesini gerçekleştirerek Bekoloder Simülatörü’nü geliştirdi.

Kara taşıtlarının tasarımı ve matematiksel modellemesi üzerine çalışmalar gerçekleştiren SANLAB’ın bu süreçte araç dinamikleri üzerinde yaptığı çalışmalar önemli bir bilgi birikimine sahip olmasına vesile oldu. Bu deneyim ile araç dinamiklerini yansıtacak 6DOF Hareketli Platform teknolojisine odaklandı.

Endüstriyel Uygulama ile Üretim Tesisi Kurdu

Yaptığı çalışmalar neticesinde 2012 yılında KOSGEB’in KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri kapsamında, Yılın Genç Girişimci Ödülü kategorisinde 5 finalist işletmeden biri olarak ödüle layık görüldü. Geliştirdiği teknolojilerin seri imalatını ise 2014 yılında KOSGEB’in Endüstriyel Uygulama Destek Programı kapsamında kurduğu üretim tesisinde gerçekleştirdi. Bu adım ile Türkiye’de ilk kez simülasyon seri imalat üretim tesisi kurulmuş oldu.

SANLAB bu süreçte; yaptığı çalışmalar ve kazandığı deneyimlerle, savunma sanayi ve otomotiv sektörünün öncü kuruluşları için robotik teknolojiler geliştirmeye devam ediyor.

Otomotiv sektöründe Togg ve savunma sanayinde ASELSAN başta olmak üzere Türkiye’nin lider kuruluşlarının robotik teknolojiler çözüm ortağı olarak çalışmalarını sürdürüyor.

SANLAB Learning Technologies, bireylerin öğrenme ihtiyaçlarına cevap veren çözümleri ile öğrenmeyi hızlı, kolay ve etkili hale getiriyor. Bireylere mesleki ve teknik anlamda yeni yetkinlikler kazandırırken, mevcut mesleklerini farklı bir yetkinlikle sürdürmelerini sağlıyor.

Bugünün ve geleceğin meslek alanlarında ihtiyaç duyulan nitelikli iş gücünün yetiştirilmesine imkân veriyor. Öğrenme ihtiyaçlarına en uygun şekilde tasarlanmış sanal eğitim ortamları ile eğitim sürelerini ve maliyetlerini en aza indirirken, iş kazası risklerini ortadan kaldırıyor. E-öğrenme çözümleri ile öğrenme sürecini zaman ve mekândan bağımsız hale getiriyor.

SANLAB tarafından geliştirilen teknolojiler, Türkiye’nin 55 ilinde 230’dan fazla noktada kullanılıyor. Ticaret Odaları, Sanayi Odaları, Organize Sanayi Bölgeleri, Belediyeler, Üniversiteler, Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı mesleki eğitim kurumları ve özel şirketler tarafından öğrenme süreçlerine dahil ediliyor ve 30’dan fazla meslek için insan kaynağı yetiştiriyor. Geliştirdiği sanal gerçeklik uygulamaları ile sektöründe öncü birçok firmanın çözüm ortağı olarak çalışmalarını sürdürüyor ve toplumu yaşanan dönüşüme hazırlıyor.

SANLAB Learning Technologies, elektrifikasyon ve mobilite odaklı mesleklere yönelik geliştirdiği teknoloji ile elektrikli araçların bakımı ve onarımı alanında ihtiyaç duyulacak insan kaynağının yetiştirilmesini hedefliyor.

Elektrikli Araç Bakım Simülatörü, gençleri ve yetişkinleri otomotiv satış sonrası servislerinde yaşanacak dönüşüme hazırlıyor. VR/AR/MR gözlükler ile kullanılan yazılım, kullanıcıya sanal bakım atölyesinde gerçekçi bir mesleki öğrenme deneyimi sunuyor.

Elektrikli araçların yapısını, bileşenlerini, çalışma ve bakım prensiplerini teorik ve pratik seviyede öğretiyor. Elektrikli araçlara özgü iş sağlığı ve güvenliği proseslerini de öğreten yazılım, yüksek gerilimde güvenli çalışma ortamı sağlıyor.

Elektrikli Araç Bakım Simülatörü; teorik eğitim, teorik test, pratik eğitim ve pratik test olmak üzere 4 farklı uygulama alanında çalışma ortamı sunuyor.

Elektriksel ölçüm cihazlarını, el aletlerini, elektrikli araçtaki risklere uygun İSG ekipmanlarını tanıma imkânı veriyor. Eğiticilere araç konfigürasyonu yapma olanağı sunarken, öğrencilere farklı tip araç, motor ve bataryalar ile çalışma olanağı sağlıyor.

 

 Zengin senaryo içeriklerinin yer aldığı simülasyon ortamı motor montaj, araç montaj, batarya oluşturma, araç kilitleme ve kilit kaldırma gibi işlemlerin yapılmasına olanak sağlıyor. Öğrenme süreçlerini garanti altına alan simülasyon aşağıda belirtilen hususlarda kapsamlı bir eğitim içeriği sunuyor.