Yenilikçi, teknolojik ve katma değeri yüksek bir ürün üreten, bu ürünü uluslararası pazarlara taşımak isteyen ve ihracat odaklı çalışan KOBİ’ler önceliğimiz olmak üzere yeni bir vizyon ile bütün KOBİ’lerimize gerekli desteği sağlayacağız.

Nöbet Tutan Akıllı Bileklik

Nöbet Tutan Akıllı Bileklik

500 binin üzerinde hastaya ulaşmayı hedefleyen İnepilepsy yapay zekâ uygulaması, epilepsi hastalarına kriz gelmeden 180 saniye öncesine kadar erken uyarı alarmı veriyor

Sosyal hayata katılabilmelerini, günlük rutin işlerini güvenle yapabilmelerini, sağlıklı normal bir birey gibi yaşayabilmelerini sağlayabilen bu ürün farklı özellikleriyle epilepsi hastalarının yaşam konforunu artırıyor.

Tıp ve Teknik Alanda Uzman Kadro

Ülkemizde 1 milyon, dünyada da 65 milyon epilepsi hastasının hayat konforunu arttırmak için yola çıkan İnepilepsy uygulaması, sağlık alanında Ar-Ge çalışmaları gerçekleştirmek için Diyarbakır Dicle Teknokent’te akademisyenler öncülüğünde başlatıldı. Proje Ceo Dr. Yasin Sönmez (Yazılım Mühendisi), Prof. Dr. Necmettin Sezgin (Elektrik Elektronik Mühendisi), Prof. Dr. Eşref Akıl (Nöroloji Uzmanı) ve Prof. Dr. Ömer Faruk Ertuğrul’un (Elektrik Elektronik Mühendisi) bulunduğu kurucu ekip ile birlikte deneyimli mühendislerle,  6 adet ulusal patent alarak birçok çalışmayı başarı ile tamamladı. Projeye 2016 yılında TÜBİTAK 1507 KOBİ Ar-Ge destek programı ile başlayan, ürün aşamasında İleri Girişimci Desteği ve makine teçhizat desteğini de alarak devam eden akademisyenler, devamında uluslararası çalışmalarını da başlatarak ABD ve Avrupa ofislerini aktif hale getirdi.

Nöbet Algılama ve Takip Sisteminde Bir İlk

Her yıl 2 milyon kişiye tanısının konulduğu, en yaygın beyin hastalığı olarak bilinen epilepsi hastalığının teşhis ve tedavisinde başarı, hastanın nöbet geçirme sıklığı ve şiddetinin doğru ölçümlenmesine bağlı. 3 yıllık bir çalışma sonucunda dünyada nöbet algılama ve takip açısından bir ilk olan ve ülkemizin bilim insanları tarafından geliştirilen İnepilepsy uygulaması sayesinde bu ölçümlerin doğru yapılması, hasta ile doktor arasında güvenli veri iletişimi sağlanması, nöbet anında hasta ve hasta yakınlarını uyararak, 180 saniye önce nöbet geleceğini haber veren akıllı bir bileklik ve yapay zekâ yazılımıyla gerçekleştirildi. Simülasyon ve hastane ortamındaki testleri 100’e yakın hasta üzerinde denenerek başarıyla sonuçlandırıldı. Hastane testleri sürecinden sonra gerçek ortamda deneyen hastaların yüzde 95 olumlu geri dönüş sağlayarak uygulamayı kullanmayı çeşitli sivil toplum platformlarında tavsiye etti.

Kullanıcılarını Risklere Karşı Koruyor

Epilepsi hastaları için yapay zekâ desteği sayesinde oluşturulan raporlama ile nöbet ve şiddetini kişiye özel olarak tespit ederek raporlayan İnepilepsy uygulaması, nöbet geçirmeden önce verdiği uyarı sayesinde; hastalarını güvenli bir pozisyona alarak, düşme çarpma gibi risklere karşı koruyor. Nöbet esnasında hastaların bulunduğu yer görsel harita ile yakınlarına anında mesaj olarak iletilerek nerede olduğu tespit edilirken, etrafındaki ve uzağındaki kişiler uyarılarak acil yardım almaları sağlanıyor.

Doktor ve Hasta Arasında Kesintisiz İletişim

İnepilepsy uygulaması ile istenildiği takdirde uzman görüşü ve uzman takibi özelliği ile veriler hastaların kendi doktorları ile anlık paylaşılıyor. Nöbetin türü (epileptik - non epileptik), nöbetin süresi, nöbet şiddeti ve nöbet geçirme sıklığı gibi bilgiler doktora anında iletilerek hastaların güvenli bir şekilde veri paylaşmaları gerçekleştiriliyor. Doktorlar bu süreç sayesinde hastalarını daha yakından tanıma imkânına sahip oluyor. İlaçların kullanma saati ve dozları doktor tarafından ayarlanabilirken, ilaç alma saatlerinde uyarı yapılarak ilaçların kullanımının takibini sağlanıyor. Bu sayede gereksiz ilaç kullanımı ve ilaç almayı unutma gibi sorunlar ortadan kaldırılıyor.

Nöbet anında kullanıcılarının uyarılmasını sağlayan benzer içerikler olmakla birlikte uluslararası patent başvuruları yapılan İnepilepsy uygulaması, ekibini her geçen daha da güçlendirerek dünyadaki epilepsi hastalarına da ulaşmayı hedefliyor.